Duel spectaculos în Cupa Americii: Argentina – Chile

Analiza meciuri

Argentina – Chile

Aceasta este o reeditare a finalei Cupei Americii de anul trecut si totodata un duel intre prima si a 5 a nationala din clasamentul FIFA, care se anunta foarte interesant. S-au intalnit in grupe, dar nu este exclus sa le vedem intr-o confruntare si mai tarziu, posibil chiar si in finala. Acum, Argentina se afla intr-o forma mai buna, nefiind invinsa in ultimele 6 meciuri, mai exact de la inceputul campaniei de calificare pentru Cupa Mondiala, iar in aceasta perioada a castigat de 4 ori. Chile a reusit sa obtina doar o victorie in precedentele 6 partide, si a fost invinsa in ambele dueluri amicale, dinaintea acestei competitii. In preliminariile pentru Campionatul Mondial, Argentina se descurca mai bine, avand cu un punct mai mult decat Chile. Deja s-au intalnit intr-un meci, in care Argentina a reusit sa castige cele 3 puncte acasa, dupa ce scorul final a fost 2-1. In finala de anul trecut a Cupei Americii, Chile a fost invingatoare, dupa loviturile de la 11 metri.

Argentina

A castigat de 14 ori acest trofeu, insa ultima data a fost in anul 1993 si este clar ca asteapta de mult sa ridice aceasta cupa. A fost foarte aproape anul trecut, insa Chile a oprit-o chiar in finala. Cu siguranta isi doreste sa castige trofeul in acest an, mai ales ca se implinesc 100 de ani de la infiintarea acestei competitii si este foarte motivata, avand in vedere ca antrenorul Martino a convocat cei mai buni jucatori. Sunt incluse in lot aproape toate vedetele, cu exceptia lui Perez, Dybala si Garay. O alta problema o reprezinta starea unor jucatori, care nu se simt bine si care probabil vor absenta in acest duel, precum: Messi, Lavezzi, Biglia si Pastore. Argentina nu a avut un start grozav in preliminariile pentru Cupa Mondiala, insa a inceput sa joace mai bine, iar acum situatia nu este ingrijoratoare. In ultimul duel amical a invins-o cu 1-0 pe Honduras, fiind a 4 a victorie la rand.

Chile

Isi apara titlul pe care la obtinut anul trecut. A fost primul trofeu castigat de Chile in aceasta competitie care a fost organizata tot in Chile. Vrea sa-si pastreze cupa in vitrina, acesta este obiectivul pe care si l-a propus,dar nu va fi usor pentru ca va intalni adversari puternici. Primul obstacol este chiar Argentina care vrea sa se razbune pentru finala pierduta de anul trecut. Uitandu-ne peste ultimele rezultate, Chile este intr-o scadere de forma. A obtinut doua victorii in preliminariile pentru Cupa Mondiala, dupa care a terminat de doua ori la egalitate. Meciul trecut a invins-o cu 4-1 pe Venezuela, fiind singura victorie din ultimele 6 confruntari. Chilienii au fost invinsi de Jamaica cu 2-1 si de Mexic cu 1-0. La inceputul acestui an a venit pe banca tehnica antrenorul Antonio Pizzi, care a convocat cei mai in forma jucatori. Vor absenta Fenandes, Valdivia, Gutierrez  si Orellana, primii 3 nefiind inclusi in lot.

{{notification_msg}}