Duel spectaculos în Anglia: Arsenal – Liverpool

Analiza meciuri

Arsenal – Liverpool

In prima etapa din noul sezon Premier League, avem un derby care se va juca duminica pe stadionul Emirates, intre doua vechi rivale, Arsenal si Liverpool. “Tunarii” au avut un sezon mult mai bun, deoarece au terminat campionatul pe locul 2, in timp ce Liverpool a fost doar a 8 a din clasament si va lipsi din competitiile europene. Ambele confruntari directe din sezonul precedent s-au terminat la egalitate.

Arsenal

Trebuie sa precizam ca oaspetii nu au mai triumfat de 4 ani in duelurile directe si din acest motiv gazdele cred intr-un nou rezultat pozitiv, in acest inceput de campionat. Lotul echipei Arsenal a ramas la fel ca cel din sezonul trecut, doar ca acum va face parte din echipa si elvetianul Xhaka, care a venit de la Borussia Monchengladbach. Ne asteptam ca antrenorul Wenger sa mai aduca inca un jucator nou, deoarece nu se poate baza in turul campionatului pe Welbeck si Mertesacker, ambii fiind accidentati. Ii putem include in lot si pe atacantul Asano si pe tanarul fundas Holding. Arsenal isi doreste sa ajunga mai departe in Champions League, fata de cum a facut-o in editia trecuta si cu siguranta ar vrea sa puna mana pe titlul de campioana. Nu se stie daca il vom vedea in teren pe Sanchez si probabil va fi inlocuit cu Walcott in primul 11.

Liverpool

Am mentionat deja ca a avut parte de un sezon slab, mai ales ca va lipsi de pe scena europeana dupa o lunga perioada, insa va avea timp sa se concentreze asupra campionatului. A terminat pe locul 8, dar a fost aproape sa castige doua trofee, deoarece a jucat finala Cupei Ligii pe care a pierdut-o in fata celor de la Manchester City si finala Europa League, unde a fost infranta de Sevilla. Antrenorul Klopp a facut multe lucruri bune la echipa, de la venirea sa din luna Octombrie a anului trecut, dupa cum s-a vazut si in calitatea jocului. In perioada de transferuri au sosit la echipa jucatorii: Wijnaldum, Klavan, Karius, Manninger, Manea si Matip. Pe de alta parte s-a despartit de 9 jucatori. Vor lipsi din acest derby Sakho, Karius si Klavan, fiindca sunt accidentati.

{{notification_msg}}