Duel spaniol în Europa League: Valencia – Athletic Bilbao

Analiza meciuri

Valencia – Athletic Bilbao

Un meci intre doua echipe spaniole in optimile Europa League, in care se joaca calificarea chiar daca Athletic Bilbao are avantajul de un gol din primul meci. Este un avantaj minim 1-0, dar este foarte bun pentru ca nu a primit gol pe teren propriu. Valencia este sub presiune, pentru ca in campionat in ultima vreme a avut parte de rezultate slabe ce au dus-o in partea de jos a clasamentului si este clar ca nu va prinde nici un loc de cupa europeana. In schimb Athletic este intr-o forma grozava, cu 5 victorii consecutive. Valencia a fost invinsa in ultimele 3 intalniri cu Athletic Bilbao.

Valencia

Europa League este singura ce o poate salva pe Valencia in acest sezon. A fost eliminata din Cupa, si joaca foarte slab in La Liga, unde se afla pe locul 14 si e tot la atatea puncte distanta de Sevilla. Mai rau de atat, are doar 7 puncte peste Getafe, echipa pozitionata pe loc retrogradabil. Va avea un meci dificil etapa viitoare cu Celta, dar acum trebuie sa se concentreze maxim pe acest duel din Europa League. Nu va fi usor pentru jucatorii Valenciei, care sunt clar intr-o scadere de forma, lucru ce s-a vazut in meciul din returul campionatului cu Athletic cand au pierdut  pe Mestalla cu 3-0. Inainte de aceasta infrangere a castigat in deplasare la Malaga cu 2-1, dupa care a urmat inca o serie de infrangeri. Antrenorul Neville a facut o serie de modificari in primul 11 dupa ce a pierdut in Bilbao, dar nu s-a vazut nici un rezultat bun. Vor lipsi joi seara, jucatorii A. Gomes si Cancelo, iar Perez nu se stie daca va intra pe teren.

Athletic Bilbao

Se duscurca bine atat in campionat, cat si in Europa League. Chiar daca are un avantaj minim, va trebuie sa trateze meciul cu maxima seriozitate, pentru ca o echipa ca Valencia ii poate crea oricand probleme. Are o serie de 5 victorii in aceasta competitie si nu a mai fost infranta de 6 meciuri. Duminica a castigat cu 3-1 in fata celor de la Betis, inscriind doua goluri in prima repriza si unul in partea secunda. La final a primit un gol, dar a obtinut cele 3 puncte ce a dus-o pe pozitia a 6 a in clasament, fiind la 6 puncte distanta fata de locul 4, ultimul care duce in Champions League. Antrenorul Valverde a menajat cativa jucatori etapa trecuta si acum ne vom astepta ca sa-i vedem in primul 11 pe cei mai buni jucatori, cu exceptia lui Williams care este accidentat. 

{{notification_msg}}