Duel spaniol în Champions League: FC Barcelona – Atletico Madrid

Analiza meciuri

FC Barcelona – Atletico Madrid

In aceasta saptamana vom vedea spectacol in Champions League. Primul sfert de finala, este o reeditare a semifinalei acestei competitii de acum 2 ani, dupa care Atletico Madrid a eliminat-o pe Barcelona cu scorul general de 2-1. Madrilenii au castigat si campionatul in acel sezon, pentru a 4 a oara in istoria clubului. Catalanii incearca sa-si apere ambele trofee, campionatul, unde sunt lideri si Champions League, unde mai are de trecut doar de 3 echipe. In acest sezon ambele confruntari directe din La Liga au fost castigate de Barcelona, care a acumulat 6 victorii consecutive in fata celor de la Atletico.

FC Barcelona

Catalanii nu sunt in cea mai buna forma inaintea acestui duel, pentru ca saptamana trecuta au pierdut acasa, cu Real Madrid, El Clasico din campionat. Inainte de asta, Barca a remizat 2-2 in deplasare la Villarreal, dar totusi se afla pe primul loc din La Liga si are un avantaj de 6 puncte fata de ocupanta locului 2, Atletico Madrid si 7 puncte fata de marea rivala Real Madrid. Este posibil ca relaxarea ce s-a vazut in duelul cu Real sa se datoreze avantajului de puncte. In Champions League ne asteptam sa o vedem pe Barcelona mai agresiva si sa joace mult mai bine, dar va avea in fata un adversar puternic, care va juca mansa decisiva acasa. Pe lista accidentatilor se afla Mathieu, Adriano si Sandro Ramirez, dar acestia oricum nu erau in primul 11, asa ca putem spune ca antrenorul Enrique va trimite in teren cea mai puternica echipa.

Atletico Madrid

In ultima etapa, a trecut usor de Betis, cu scorul de 5-1, revansandu-se fata de fani, pentru infrangerea suferita in meciul cu Sporting Gijon. In optimile Champions League, a eliminat-o pe PSV Eindhoven dupa loviturile de la 11 m, dar acum va fi mult mai greu in aceasta dubla mansa cu campioana Barcelona. Este adevarat ca aproape in toate meciurile cu Barca, jucatorii au fost foarte motivati, insa au pierdut in ultimele 6 intalniri. Antrenorul Simeone a anuntat ca echipa s-a va da totul pe teren, pentru a obtine un rezultat pozitiv. Probabil ii vom vedea in echipa de start pe Gimenez si Godin, insa in mod cert vor lipsi Tiago, Carrasco, O.Torres si Savic, pentru ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}