Duel pentru “supravieţuire” : Las Palmas - Getafe

Analiza meciuri

Las Palmas - Getafe

Un meci interesant in ceea ce priveste lupta pentru mentinerea in prima liga. Ambele echipe sunt aproape de zona retragrodabila, Las Palmas fiind la egalitate de puncte cu primul loc care duce in liga secunda, iar Getafe are cu doua puncte mai mult. Echipa gazda se afla intr-o perioada mai favorabila, deoarece etapa trecuta a invins la Eibar si astfel a intrerupt o serie de 3 infrangeri consecutive. Getafe se afla intr-o situatie jenanta, pentru ca nu a mai inscris de 5 meciuri si a pierdut 6 dueluri la rand. Rezultatul meciului din tur a fost 4-0 pentru Las Palmas.

Las Palmas

Cu toate ca multa lume crede ca aceasta echipa va parasi prima liga dupa acest sezon, jucatorii de la Las Palmas se vor lupta pana la final sa evite acest lucru. Victoria cu Eibar i-a dus deasupra zonei retragrodabile, fiind pentru prima data in acest campionat cand au reusit sa obtina cele 3 puncte in deplasare. Acesta este un semn cert ca isi doreste sa ramana in Primera Division. A evoluat bine acasa, unde a inregistrat 5 triumfuri si s-a descurcat foarte bine in meciul cu Barcelona. De atunci antrenorul Setien nu a m-ai facut modificari la echipa de start, in afara de Wakaso care a revenit dupa perioada de suspendare.

Getafe

Este o echipa cu expierenta, capabila de orice rezultat, uneori evolueaza foarte slab, alteori exceleaza. De la mijlocul lunii decembrie a dat startul unei serii de rezultate pozitive cu 3 remize si 3 victorii, ajungand la mijlocul clasamentului, lumea ajugand sa creada ca nu va avea emotii in acest sezon cu privire la ramanerea in prima liga. Dupa victoria de acasa cu Espanyol, a urmat  cosmarul pentru Getafe cu 6 infrangeri la rand, impingand-o in lupta pentru evitarea retrogradarii. In cele 3 infrangeri mentionate mai sus, doua din ele au fost acasa cu 1-0, iar una in deplasare unde a primit 3 goluri. A pierdut cu echipe slab cotate, iar sambata a fost infranta de Celta acasa cu 1-0. Va lipsi fundasul central Velazquez din cauza cartonaselor galbene acumulate, care va fi inlocuit cu Vergina, si ne asteptam sa-l revedem in echipa de start pe jucatorul Pedro Leon.

{{notification_msg}}