Duel pentru calificarea în Champions League: PAOK Thessaloniki - Panathinaikos

Analiza meciuri

PAOK Thessaloniki – Panathinaikos

Marti seara vom afla care echipa din Grecia va juca in sezonul urmator in Champions League, dupa ce se va termina partida dintre rivalele PAOK si Panathinaikos. Olympiacos a aratat inca o data ca domina fortbalul grecesc, castigand titlul de campioana. Play-off-ul a oferit mai multe dueluri interesante, unul din ele fiind si maine seara, pentru un loc de Champions League. Cei de la PAOK sunt pozitionati mai bine decat Panathinaikos in clasamentul din play-off si prin urmare au nevoie de doar un punct din aceasta confruntare, pentru ca detin avantajul din meciurile directe in fata ocupantei locului 3, AEK Atena. Ultimele doua intalniri s-au terminat la egalitate, iar in campionat PAOK a castigat pe teren propriu.

PAOK Thessaloniki

Din aceste motive PAOK nu ia in calcul un esec, mai ales ca a aratat in play-off ca este intr-o forma foarte buna. PAOK a fost a 4 a la sfarsitul campionatului si a inceput play-off-ul cu doua puncte mai putin decat Panathinaikos si AEK, dar pana acum a obtinut 3 victorii si doua remize, rezultate care au dus-o pe primul loc. Un punct in partida de marti, ar califica-o in preliminariile Champions League, asa ca ne asteptam ca antrenorul Ivic sa foloseasca o tactica cat mai defensiva si sa se bazeze tot mai mult pe contraatac. Vestea buna e ca va reveni mijlocasul Pelkas in echipa de start. Vor lipsi mai multi jucatori, printre care ii enumeram pe: Tzavellas, Sabo, Jairo, Konstantinidis, Golas si Mystadykidis.

Panathinaikos

Nu are alta solutie decat victoria in aceasta partida, pentru ca are cu un punct mai putin decat adversara sa. Pe de alta parte, AEK Atena nu are nici o sansa sa termine pe prima pozitie, ceea ce inseamna ca Panathinaikos va trebui sa faca tot posibilul pentru a castiga meciul de marti. Pentru ca acest lucru sa se intample, va trebui sa evolueze mult mai bine decat cum a facut-o in confruntarile cu Panionis si AEK Atena. Cu siguranta antrenorul Stamaccioni va folosi o tactica ofensiva inca din startul partidei, insa nu se va putea baza pe jucatorii: Thelander, Villafanes, Pranjic, Bergo, Essien, Tavlaridis si Sanchez.

{{notification_msg}}