Duel pentru calificare: Atletico Madrid – PSV Eindhoven

Analiza meciuri

Atletico Marid – PSV Eindhoven

Si inaintea meciului din tur stiam care este favorita la calificare, dar acum lucrurile sunt pe cale sa se clarifice. Atletico s-a concentrat sa nu primeasca gol in primul duel, pentru ca nu a pus accent mult pe atac. Si-a pregatit terenul pentru meciul de acasa, asa ca dupa 0-0 in Eindohoven si cu o victorie la limita se calfica. Atletico a fost mai buna in prima mansa, dar nu a reusit sa marcheze, chiar daca in campionat a castigat ultimele 4 meciuri si a primit doar un gol. PSV Eindhoven a disputat 3 jocuri, iar dupa doua victorii s-a impiedicat sambata trecuta. Aceste doua echipe s-au intalnit in 2008 in Champions League, iar Altletico Madrid a castigat ambele confruntari , in Madrid rezultatul fiind 2-1.

Atletico Madrid

Atletico este intr-o forma buna si are moralul ridicat inaintea acestei confruntari. Oricum rezultatul din tur 0-0, poate fi periculos pentru ea, deoarece orice gol primit complica situatia, dar madrilenii stiu ca e foarte greu ca cineva sa inscrie in poarta lor. De exemplu, Atletico a primit doar doua goluri in 8 meciuri in care nu a fost invinsa nici o singura data, iar doua dintre ele au fost in duelul cu Barcelona de la sfarsitul lunii ianuarie. Dupa remiza din Eindhoven, Atletico a obtinut 4 victorii, tinand cont ca una dintre acestea a fost cu marea rivala Real Madrid. Nu a primit gol pe Santiago Bernabeu si a fost de ajuns sa marcheze doar o data. Valencia a fost ultima echipa care a reusit sa inscrie impotriva ei. Etapa trecuta a castigat cu 3-0 meciul cu Deportivo. Vor lipsi Tiago, F.Torres si Savic, in schimb antrenorul Simeone va trimite in teren probabil aceeasi echipa ca si in meciurile trecute.

PSV Eindhoven

Nu a reusit sa-si creeze un avantaj in mansa tur pentru aceasta intalnire, dar spera in continuarea la un rezultat pozitiv. Au nevoie de un gol in Madrid, dar intrebarea este daca va fi de ajuns pana la final, sau daca va putea impinge meciul in prelungiri pentru a decide soarta calificarii la lovituri de la 11 metri. Dupa duelului din tur, a castigat de doua ori in campionat, fara sa primeasca gol, iar etapa trecuta a remizat 1-1, pe teren propriu cu Heerenveen. Nu a fost un dezastru acel rezultat, pentru ca singura contracandidata la titlu Ajax, a terminat la egalitate si ea. Probabil antrenorul va trimite in teren aceeasi echipa care a castigat meciul din Groningen cu 3-0, acum doua etape. Va fi de data asta L.de Jong in atac, care a lipsit in duelul din prima mansa. Pereiro nu va juca din cauza ca este suspendat. 

{{notification_msg}}