Duel interesant pe Camp Nou: FC Barcelona – Valencia

Analiza meciuri

FC Barcelona – Valencia

Este un derby al acestei etape din La Liga, cu toate ca echipele nu sunt apropiate in clasament. Sezonul acesta, Valencia a evoluat foarte slab si are cu 30 de puncte mai putin decat FC Barcelona. Catalanii au pierdut surprinzator weekend-ul trecut cu La Coruna, dupa ce a obtinut o calificare istorica in sferturile de finala Champions League, in timp ce Valencia a terminat la egalitate pe teren propriu. Intalnirea din tur a fost castigata cu 3-2 de Barcelona, printr-un gol marcat pe final de meci.

FC Barcelona

A jucat uimitor in fata fanilor in mansa secunda din optimile Champions League si a reusit sa se califice, dupa victoria cu 6-1 in fata celor de la PSG. Apoi a dezamagit in La Liga, unde a pierdut in deplasare cu Deportivo La Coruna. In acest fel, a intrerupt o serie de 5 victorii consecutive si a cedat prima pozitie, rivalilor de la Real Madrid. Nimeni nu se astepta ca dupa acel triumf cu francezii de la PSG, sa fie infranta pentru a 3 a oara in acest sezon. Trebuie sa uite repede acel esec si sa se concentreze la maxim, fiindca orice pas gresit, o poate indeparta de castigarea unui noi titlu. Valencia nu evolueaza foarte bine, insa in campionatul trecut a jucat excelent pe Camp Nou. Antrenorul Enrique are tot jucatorii la dispozitie, asa ca ne asteptam sa vedem cel mai puternic prim 11.

Valencia

Se lupta din greu si obtine ocazional cate un rezultat bun. A invins-o surprinzator pe Real Madrid si putem spune ca in acest mod a ajutat-o pe Barcelona. Apoi a urmat un esec in fata celor de la Alaves  si a castigat foarte greu partida cu Getafe. Valencia a suferit o infrangere usturatoare pe Vicente Calderon,in duelul cu Atletico Madrid, iar etapa trecuta a remizat acasa cu Sporting Gijon. A marcat golul egalizator de 1-1, cu 5 minute inainte de final si singurul lucru bun pentru Valencia, e ca nu se afla in zona retrogradabila. Acum spera sa obtina un punct din confruntarea de pe Camp Nou, dar antrenorul se va putea baza pe serviciile lui Nani, Santi Mine, M.Suarez si Rodrigo. O veste buna pentru fani, e ca va reveni atacantul Zaza si mijlocasul E.Perez.

{{notification_msg}}