Duel interesant în Premier League: Everton – Tottenham

Analiza meciuri

Everton – Tottenham

Aceasta este o confruntare interesanta din prima etapa a campionatului englezesc Premier League, care pune fata in fata doua rivale, Everton si Tottenham. In sezonul trecut Everton a dezamagit dupa ce a terminat pe locul 11, in timp ce Tottenham a fost una din cele mai placute surprize, fiind a 3 a echipa din clasament, calificandu-se in Champions League. In intalnirile directe din campionatul precedent, ambele partide s-au incheiat la egalitate, iar inainte de asta Tottenham a avut o serie de 3 victorii consecutive.

Everton

Asteapta o victorie in fata celor de la Tottenham de 4 ani si cu siguranta aceasta trebuie sa fie cea mai mare motivatie pentru jucatori, in duelul de sambata. Spera sa faca un sezon mai bun si sa se revanseze fata de fani, motiv pentru care a adus la echipa un nou antrenor in aceasta vara. Este vorba despre olandezul Koeman, care sezonul trecut a fost pe banca tehnica a celor de la Southampton. Are misiunea de a o duce pe Everton in topul clasamentului, dar si in Europa League. In aceasta vara au sosit la echipa 4 jucatori noi, printre care se numara: Gueye, Stekelenburg, Tarasha si Williams. S-au transferat la alte cluburi Stones, Hibbert, Osman, Howard, Pienaar si Mattioni. Este posibil sa paraseasca echipa si golgheterul Lukaku, insa Everton mai incearca sa aduca cativa jucatori de calitate. Vor lipsi din acest meci, Besic si Browning, deoarece sunt accidentati.

Tottenham

Am mentiona deja ca oaspetii din Londra au terminat pe locul 3 in sezonul precedent, fiind una din cele mai temute adversare pentru Leicester, in lupta pentru titlu, insa pe final s-a impiedicat si a pierdut si pozitia a doua, in fata rivalei Arsenal. Cel mai important lucru pentru jucatorii antrenorului Pochettino, a fost calificarea directa in Champions League. Alaturi de Manchester United a avut cea mai buna defensiva din Premier League, si al doilea cel mai bun atac, multumita atacantului Kane. Alaturi de el au fost Alli, Alderweireld-Vertonghen si Eriksen, care au facut un joc foarte bun la mijlocul terenului. In aceasta vara Tottenham si-a intarit lotul doar cu doi jucatori pana acum, atacantul Janssen si mijlocasul Wanyama. Nu-l vom vedea in teren pe atacantul Son si pe mijlocasul Dembele.

{{notification_msg}}