Duel interesant în Olanda: AZ Alkmaar – FC Utrecht

Analiza meciuri

AZ Alkmaar – FC Utrecht

Este o finala pentru un loc de Europa Leaguea, intre doua echipe care ne asteptam sa ajunga in aceasta faza. Utrecht a terminat pe 4, iar AZ Alkmaar pe pozitia a 6 a, la 13 puncte in spate. Alkmaar a pierdut in finala Cupei, apoi a obtinut doua victorii in campionat, iar Utrecht a bifat 3 triumfuri in ultimele confruntari, inainte de play-off. Acum 10 zile in urma, Utrecht a fost invinsa cu 3-2 acasa. Partida de pe terenul celor de la Alkmaar s-a incheiat cu scorul de 2-1 pentru Utrecht, asadar ambele s-au impus in deplasare.

AZ Alkmaar

La felul cum a jucat in finalul sezonului regulat, putea iesi din lupta pentru un loc ce duce in Europa League, insa jucatorii si-au revenit rapid si acum Alkmaar este aproape de obiectiv. A jucat finala Cupei cu Vitesse, apoi a fost infranta de doua ori in campionat, din care un esec s-a conturat in fata celor de la Utrecht. A urmat disputa din deplasare cu Groningen in care a castigat cu 4-1 si erau sanse mari sa se califice in faza urmatoare. In a doua mansa a inregistrat acelasi scor pe teren propriu, iar acum are un moral ridicat inaintea acestui duel cu Utrecht. Antrenorul van den Brom nu se poate baza pe jucatorii Jahanbakhsh, Garcia si Ouwejan, deoarece sunt accidentati.

FC Utrecht

Dupa cateva rezultate modeste in returul campionatului, nimeni nu mai spera ca Utrecht va termina pe locul 4. A inceput sa evolueze din ce in ce mai bine si in ultimele 8 etape a pierdut o singura data in fata campioanei Feyenoord. In celelalte 7 meciuri a bifat doar victorii si doar in doua partide a primit gol. Utrecht a triumfat cu 3-1 in duelul din tur cu Heerenveen si o poate ingrijora doar faptul ca a primit gol acasa. Ne asteptam ca antrenorul Hag sa foloseasca acelasi prim 11.

{{notification_msg}}