Duel interesant în Jupiler League: KV Oostende – Club Brugge

Analiza meciuri

KV Oostende – Club Brugge

Finalul campionatului se apropie si Anderlecht va fi castigatoarea titlului, in timp ce Club Brugge va incerca sa-si apere pozitia secunda, iar Oostende tinteste locul 4, pentru a participa in Europa League. Mai sunt sanse matematice ca Brugge sa devina campioana, insa totusi se afla la 4 puncte distanta de lider. Gazdele sunt la egalitate de puncte cu Charleroi care ocupa pozitia a 4 a, asa ca vom vedea o lupta interesanta. In primele 4 runde din play-off Oostende nu a reusit sa triumfe , dupa care au bifat doua victorii si o infrangere. Club Brugge a remizat etapa trecuta cu Anderlecht, iar inainte s-a impus de 3 ori la rand. Putem spune ca acel rezultat de egalitate a scos-o din lupta pentru titlu. In prima confruntare directa din play-off dintre aceste doua cluburi, echipa din Brugge a castigat cu 3-1 acasa.

KV Oostende

Evolueaza modest in play-off, deoarece a inregistrat doar doua victorii in 8 partide, asa ca nu se stie daca va fi in stare sa-si indeplineasca obiectivul, mai ales ca in ultimele doua etape va juca cu Anderlecht si Club Brugge. Primele 5 meciuri din play-off au fost fara victorie, mai exact 3 remize si doua esecuri. Se pare ca inca este afectat de infrangerea suferita in finala Cupei, in fata celor de la Waregem. Trebuie sa precizam ca Oostende s-a impus in disputele cu Gent si Charleroi, insa weekend-ul trecuta a fost invinsa din nou de Waregem. Defensiva s-a dovedit a fi punctual slab, pentru ca si in cele doua meciuri castigate, a incasat 6 goluri. Pe lista indisponibililor se afla: Marusic, Milica si portarul Proto.

Club Brugge

A intrat in play-off cu un punct mai putin ca rivala Anderlecht si spera sa-si apere titlul de campioana obtinut in sezonul trecut. In 4 meciuri fara victorie, a inregistrat doua infrangeri cu Anderlecht si Gent. Putea sa se apropie la 1 punct de lider, dar scorul final din partida precedenta fost 1-1, cu toate ca adversarii au ratat un penalty. Are un avantaj de 4 puncte fata de urmaritoarea Gent si probabil se va multumi cu locul secund, care duce in preliminariile Champions League. In ultima etapa o va intalni pe Gent pe teren propriu si un egal ar fi suficient pentru a termina pe locul 2. Ne asteptam ca antrenorul Preu’homme sa foloseasca acelasi prim 11.

{{notification_msg}}