Duel interesant în Cupa Americii: Costa Rica – Paraguay

Analiza meciuri

Costa Rica – Paraguay

In al doilea meci din grupa A, din aceasta editie a Cupei Americii se va intalni una din cele mai bune echipe din zona CONCACAF, Costa Rica, cu o nationala din America de Sud, Paraguay. Acesta va fi primul meci official dintre ele, din secolul 21. In ultimele 3 amicale, ambele echipe au obtinut aceleasi rezultate, o victorie, o infrangere si o remiza alba.

Costa Rica

Din aceste motive, multi se asteapta sa nu vada goluri nici in aceasta confruntare, cu toate ca, Costa Rica a inceput sa practice un fotbal mai ofensiv, decat cum a facut-o la Campionatul Mondial din Brazilia, cand a folosit o tactica defensiva, dar a obtinut cea mai mare performanta din istorie, calificandu-se in sferturile de finala. Intre timp, antrenorul Pinto a parasit echipa, fiind inlocuit de Wanchope, care nu a gasit inca o solutie ce sa dea roade. Costa Rica a fost eliminata de Mexic in sferturile de finala ale Gold Cup, putem zice ca din ghinion, pentru ca a primit gol in minutul 124. Dupa acea competitie a venit pe banca tehnica un nou antrenor, Ramirez. Pana acum acesta a avut parte de 3 victorii si 3 esecuri in partide amicale, iar in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018, Costa Rica a castigat 3 meciuri si o data a terminat la egalitate, rezultate care aproape ca au calificat-o la turneul final. Ultimul meci amical cu Venezuela, l-a castigat cu 2-1, asa ca ne asteptam sa vedem acelasi prim 11 si in confruntarea cu Paraguay. Nu au fost convocati o serie de jucatori printre care se numara: Gonzales, Cubero, Miller, Ramirez, Esteban, Diaz si portarul Navas.

Paraguay

Vine la Cupa Americii dupa ce a fost invinsa la limita cu 1-0, de catre Mexic intr-un meci amical jucat acum cateva zile in Florida. Inainte de asta, a terminat la egalitate de doua ori la rand, cu acelasi scor 2-2, in preliminariile pentru Cupa Mondiala, cu Brazilia acasa si cu Ecuador in deplasare. In acest fel, Paraguay se lupta in continuare pentru primele 5 locuri care o duc la turneul final din Rusia, fiind pe pozitia a 7 a, la doar 4 puncte distanta de liderul Uruguay. De un an si jumatate argentinianul Ramon Diaz este antrenorul echipei si a reusit sa o califice pe Paraguay in semifinalele Cupei Americii din editia trecuta, unde a fost oprit chiar de nationala Argentinei, dupa o infrangere cu 6-1. Intre timp antrenorul Diaz a facut unele modificari la echipa, in special in ofensiva. Nu vor face parte din lot la aceasta competitie: Santa Cruz, Perez, Caceres, Barrios, Bobadilla, Aguilar si Ortigoza.

{{notification_msg}}