Duel în Premier League: Swansea – Stoke

Analiza meciuri

Swansea – Stoke

In acest weekend se vor juca doar 6 meciuri din etapa cu numarul 34 din Premier League, pentru ca in aceasta perioada vor fi semifinalele din FA Cup. Am ales sa facem analiza duelului dintre ocupanta locului 18, Swansea si echipa de pe pozitia a 11 a, Stoke, care are cu 11 puncte mai mult. Stoke a castigat etapa trecuta si a pus capat unei serii de 4 infrangeri, iar galezii au obtinut doar un punct din ultimele 6 dispute. In intalnirea din tur Stoke s-a impus cu 3-1.

Swansea

Trece printr-o perioada delicata avand in vedere ca se afla pe locul 18 si are cu doua puncte mai putin decat Hull, iar deasupra se mai afla Bournemouth si Crystal Palace cu un avantaj de 5 puncte. Este clar ca va duce o lupta cu Hull pana la finalul sezonului pentru pozitia a 17 a, care o poate salva de la retrogradare. Din acest motiv galezii au mare nevoie de o victorie in partida cu Stoke, mai ales ca adversarii vor juca relaxat pentru ca sunt la mijlocul clasamentului. Jucatorii antrenorului Clement sunt nevoiti sa evolueze mult mai bine fata de cum au facut-o in ultima vreme, mai ales in ofensiva. Pe lista accidentatilor se afla: Cork, Dyer, Rangel si Britton.

Stoke

Am mentionat deja ca oaspetii din Stoke au pus capat etapa trecuta unei serii de 4 esecuri, prin victoria obtinuta in meciul cu Hull. Are 11 puncte avantaj fata de rivala din acest meci si presiunea va fi pe umerii galezilor care se lupta pentru evitarea retrogradarii. Trebuie sa precizam ca Stoke evolueaza mult mai bine acasa fata de cum o face in deplasare. Ne asteptam ca antrenorul Hughes sa foloseasca aceeasi echipa de start ca in partida cu Hull. Afellay Allen si Ireland acuza unele accidentari, iar portarul Butland nu s-a recuperat complet si probabil va fi rezerva.

{{notification_msg}}