Duel în Premier League: Southampton – Arsenal

Analiza meciuri

Southampton – Arsenal

Este o restanta din etapa cu numarul 26 a celui mai puternic campionat englez de fotbal, in care se va intalni ocupanta locului 10 Southampton, cu echipa de pe locul 6, Arsenal. “ Tunarii” sunt la 6 puncte de o pozitie ce duce in Champions League si sunt mult mai motivati decat gazdele care si-au asigurat prezenta in Premier League si in sezonul urmator. Confruntarea din tur s-a incheiat cu scorul de 2-1 pentru Arsenal, care s-a impus si in FA Cup cu 5-0. S-au intalnit si in Cupa Ligii intr-un meci castigat cu 2-0 de Southampton.

Southampton

Cu siguranta va incerca sa marcheze, mai ales ca evolueaza in fata fanilor, insa nu este motivata sa castige, pentru ca nu are sanse la un loc de cupele europene si nici emotii in privinta retrogradarii. Trebuie sa precizam ca recent a terminat la egalitate cu Liverpool, care se afla pe pozitia a 3 a, dar credem ca se va apara in partida cu Arsenal. Ultima victorie a bifat-o acum 5 etape in fata lui West Bromwich, dupa care din urmatoarele 4 meciuri a obtinut doar doua puncte, din remizele cu Hull si Liverpool. Pe lista accidenatilor se afla Targett, Austin si Dijk.

Arsenal

Este nevoita sa castige toate etapele pana la final ca sa mai spere la un loc de Champions League. In prezent Arsenal este pe 6, la 7 puncte de ocupanta pozitiei a 3 a, Liverpool, insa mai are doua meciuri restanta si Manchester City aflata pe locul 4, are cu 6 puncte mai mult si o partida in plus jucata. Inainte mai este si Manchester United care se concentreaza asupra castigarii trofeului Europa  League si care a fost infranta cu 2-0 in etapa trecuta de jucatorii antrenorului Wenger pe Stadionul Emirates. Perez si Cazorla vor lipsi pentru ca sunt accidentati. 

{{notification_msg}}