Duel în Ligue 1: Olympique Marseille – HSC Montpellier

Analiza meciuri

Olympique Marseille – HSC Montpellier

In primul meci din etapa cu numarul 22, ocupanta locului 7, Marseille, se va intalni cu echipa de pe pozitia a 13 a, Montpellier, care in prezent are cu 7 puncte mai putin. Ambele sunt in scadere de forma, pentru ca Marseille a pierdut de doua ori la rand, dupa 3 victorii consecutive, iar Montpellier vine dupa o serie negativa de 3 infrangeri si o remiza. In confruntarea directa din tur de pe stadionul celor de la Montpellier, gazdele s-au impus cu 3-1, iar in sezonul trecut, Marseille a triumfat de doua ori, bifand o victorie in campionat si una in Cupa Frantei.

Olympique Marseille

Fanii sunt ingrijorati, deoarece Marseille a obtinut doar un punct in precedentele doua partide jucate acasa cu Montpellier. Trebuie sa fie foarte atenta daca isi doreste sa castige. In ultimele doua etape jucatorii antrenorului Garcia au fost infranti acasa cu 4-1 de Monaco, iar weekend-ul trecut au pierdut cu 3-1 pe terenul celor de la Lyon. Inainte de asta, Marseille a avut o serie de 4 victorii consecutive in campionat, care a dus-o aproape de pozitiile ce o califica in cupele europene. Acum are cu 7 puncte mai putin decat ocupanta locului 4, Lyon si spera sa castige duelul de vineri seara. Antrenorul Garcia nu va putea conta pe serviciile lui Bedimo, Vaingquer, N’Jie, Hubocan si Diaby. Ne asteptam sa-l vedem in primul 11, pe Sanson, fostul jucator al lui Montpellier.

HSC Montpellier

Am mentionat deja ca se afla intr-o forma slaba inaintea acestei confruntari cu Marseille, tinand cont ca a pierdut 5 din ultimele 7 partide, perioada in care a remizat cu Dijon si a castigat cu Bordeaux. Trebuie sa precizam ca a fost infranta in precedentele 6 meciuri din deplasare, iar acum este sub presiune, fiindca doar doua puncte o desparte de zona retrogradabila. In pauza de iarna Montpellier s-a despartit de 3 jucatori importanti si anume, Berigaud, Vanden Borre si Sanson. Pe de alta parte acum fac parte din lot noii veniti, Pokorny, Ikone, Mukiel si Monogongu. Antrenorul Hantz nu-i va avea la dispozitie pentru acest meci pe Boudebouz, Sylla, Congre si Ninga.

{{notification_msg}}