Duel în La Liga: Athletic Bilbao – Eibar

Analiza meciuri

Athletic Bilbao – Eibar

Putem considera acest meci un derby, deoarece ambele echipe provin din tara bascilor si sunt vecine in clasament. Eibar se afla pe locul 7 si are cu un punct mai mult decat echipa de pe pozitia a 8 a, Athletic Bilbao. Au un golaveraj asemanator si pana acum fiecare a inregistrat cate 6 victorii. Zilele trecute au castigat in Cupa Regelui Spaniei cu 2-1 si sunt aproape de o calificare in faza urmatoare. Athletic a fost infranta etapa trecuta, iar Eibar vine dupa doua triumfuri consecutive. In confruntarile directe din sezonul precedent, Athletic a castigat acasa cu 5-2, iar in deplasare a fost infranta cu 2-0.

Athletic Bilbao

Este aproape de un loc ce duce in cupele europene, insa trebuie sa fie mai atenta atunci cand evolueaza in deplasare. Totusi a obtinut doua victorii cand nu a jucat pe teren propriu, dar a fost invinsa de 4 ori. Acasa a fost invinsa o singura data. Etapa trecuta a pierdut cu 3-1 in fata celor de la Las Palmas si cu un om mai putin a reusit sa marcheze doar o singura data. Aduriz a fost eliminat si va lipsi in acest duel cu Eibar. Va lipsi si Raul Garcia din cauza cartonaselor galbene primite, iar M.Rico, Marcos si Aketxe sunt accidentati. Acum cateva zile s-a impus in Cupa Regelui, cu 2-1 in partida cu Racing Santander, o echipa dintr-o liga inferioara. Vor reveni in primul 11, Lek si Merino.

Eibar

Este intr-o forma buna, avand in vedere ca ocupa un loc din partea de sus a clasamentului. Vine dupa doua victorii consecutive, inregistrate pe teren propriu. Inainte a fost infranta la limita cu 1-0, de catre Las Palmas. In etapa trecuta s-a impus cu 3-1 in fata celor de la Betis. Doar Osasuna a reusit sa invinga in deplasarea de pe stadionul lui Eibar. Trebuie sa precizam ca nu la fel de bine evolueaza in afara, fiindca are o singura victorie cand nu e sprijinita in numar mare de fani. Cu cateva zile in urma s-a impus cu 2-1 in Cupa Regelui, in duelul Sporting Gijon si are sanse bune de calificare in faza urmatoare. Are un moral bun si tinand cont ca nu sunt absenti, Eibar va face tot posibilul sa obtina un rezultat pozitiv pe terenul lui Athletic Bilbao.

 

{{notification_msg}}