Duel în Bundesliga: SC Freiburg – RB Leipzig

Analiza meciuri

SC Freiburg – RB Leipzig

Va fi un meci in care se vor intalni doua nou promovate, Freiburg si Leipzig. Freiburg se afla la mijlocul clasamentului si nu a inregistrat nici o remiza pana acum, in timp ce Leipzig este neinvinsa in acest sezon si ocupa pozitia de lider. A obtinut 6 victorii la rand, iar Freiburg a pierdut in ultimele doua etape. Anul trecut s-au intalnit in liga secunda si scorul a fost 1-1 in Leipzig, iar acasa Freiburg s-a impus cu 2-1.

SC Freiburg

Evolueaza variabil, insa a obtinut doua victorii importante cu Augsburg si cu Werder Bremen, iar apoi au urmat doua esecuri, 3-0 cu Wolfsburg si 4-2 cu Mainz. In acele victorii a incasat un singur gol. Trebuie sa va reamintim ca a fost eliminata din Cupa Germaniei de catre Sandhausen, o echipa din esalonul secund. Cele mai mari probleme sunt in defensiva, deoarece in ultimele doua partide a primit 7 goluri. Se simte lipsa fundasului central Kempf, fiindca majoritatea golurilor incasate, au fost din fazele fixe. C. Gunter a lipsit in ultima etapa si a fost inlocuit de Fohrenbach, care nu a facut un meci grozav. Atacantul Philipp s-a accidentat si va absenta in toate confruntarile din acest tur de campionat. Acum Niederlechner si Petersen vor incerca sa marcheze si o veste buna e ca va reveni pe teren C. Gunter.

RB Leipzig

Este liderul din Bundesliga si a uimit pe toata lumea pana acum prin evolutiile pe care le-a avut. Totusi va fi foarte greu sa se mentina pe aceasta pozitie, insa Leipzig a aratat ca nimic nu este imposibil. Probabil o vom vedea la final cel putin pe un loc ce duce in Champions League, insa cu siguranta viseaza la titlu de campioana. O treime din campionat s-a terminat, dar mai e drum lung pana in ultima etapa a sezonului. Pana acum nu a simtit gustul esecului si a inregistrat 8 victorii si 3 rezutlate de egalitate. In etapa trecuta a invins-o pe Leverkusen in deplasare, cu toate ca a fost condusa inca din primul minut. Leipzig are jucatori intr-o forma excelenta, printre care se numara: T. Werner, Keita, Forsberg si Sabitzer, insa antrenorul Hassenhutl se confrunta cu probleme in flancul defensiv. Compper, Bernardo si Klostermann nu vor juca in duelul cu Freiburg, insa antrenorul va putea conta pe serviciile lui Smchmitz, Ilsanker si K. Papadopoulos.

{{notification_msg}}