Duel echilibrat în Ligue 1: OGC Nice – Olympique Lyon

Analiza meciuri

OGC Nice – Olympique Lyon

In startul etapei cu numarul 9 din cel mai puternic campionat francez, avem doua derby-uri, iar in unul din ele se va intalni liderul Nice cu ocupanta locului 5, Lyon, care are cu 7 puncte mai putin. In ultimele 3 confruntari directe dintre aceste doua echipe, Nice a s-a impus de doua ori si o data a remizat, punand astfel capat seriei negative de 3 infrangeri in fata celor de la Lyon.

OGC Nice

Nice isi doreste sa continue seria de rezultate pozitive in duelurile cu Lyon, avand in vedere ca este intr-o forma buna acum, deoarece ocupa prima pozitie din clasament, dupa primele 8 etape. Este singura echipa neinvinsa din campionat si trebuie sa adaugam ca jucatorii antrenorului Favre au obtinut 4 victorii si o remiza pe teren propriu, iar din deplasari au acumulat 7 puncte. Pe de alta parte, evolueaza slab in Europa League, unde a fost invinsa acasa cu 1-0 de catre Schalke, iar in deplasarea din Rusia, a pierdut cu 5-2, in fata celor de la FK Krasnodar. Asadar, va fi foarte greu pentru Nice sa treaca de grupe. Acum trebuie sa se concentreze asupra derby-ului cu Lyon, insa vor absenta Lloris, Balotelli, Le Marchand, Le Bihan si Benitez.

Olympique Lyon

Are cea mai tanara echipa din liga pentru al doilea sezon consecutiv, asa ca nu este deloc surprinzatoarea evolutia variabila pe care o are si dupa 8 etape, ocupa locul 5 in clasament. Totusi este la 3 puncte in spatele lui PSG, echipa ce se afla pe pozitia a 3 a. Etapa trecuta a invins-o acasa cu 2-0 pe St.Etienne. Acea victorie a insemnat foarte mult pentru ca a pus capat celor doua infrangeri, cu Sevilla in Champions League si cu Lorient in campionat. In primul meci din grupele Champions League a triumfat cu 3-0 in fata celor de la Dinamo Zagreb si se lupta in continuare pentru un loc ce o poate califica mai departe. Antrenorul Genesio se confrunta cu probleme de lot, fiindca sunt multi jucatori acccidentati printre care ii enumeram pe: Jallet, Lacazette, Rafael, Cornet si Grenier, insa se va putea baza pe serviciile lui Gonalons si N’Kouloua.

{{notification_msg}}