Duel echilibrat în Bundesliga: Borussia Dortmund – RB Leipzig

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – RB Leipzig

Putem spune ca este un derby al acestei etape, deoarece ocupanta locului 4, Borussia Dortmund o va intalni pe Leipzig, echipa de pe pozitia secunda, care joaca excelent in acest sezon si duce o batalie cu Bayern Munchen in fruntea clasamentului. Borussia are cu 11 puncte mai putin decat Leipzig si daca nu va castiga aceasta disputa, poate sa-si ia la revedere de la locul 2. In celalalt caz, daca oaspetii vor pierde, va fi din ce in ce mai greu sa se lupte cu bavarezii pentru titlul de campioana. Dupa pauza de iarna Borussia a obtinut 4 puncte din partidele jucate in deplasare, iar Leipzig a bifat doua victorii pe teren propriu. In intalnirea directa din tur, echipa din Dortmund a fost invinsa la limita, cu 1-0.

Borussia Dortmund

A iesit din lupta pentru titlu, deoarece se afla la o distanta de 14 puncte fata de liderul Bayern Munchen. Borussia Dortmund a avut o evolutie variabila in acest sezon si nu e de mirare ca este pe locul 4 in Bundesliga. In primul meci dupa pauza de iarna s-a impus in Bremen cu 2-1, dar a avut probleme de lot. A condus cu acelasi scor si in cel de-al doilea meci cu Mainz, insa a fost egalata pe final, cu toate ca poarta a fost aparata de Burki. Aubameyan si Guerreiro au jucat in acel meci, dar nu au putut aduce victoria echipei din Dortmund. Ramos si Subotic au parasit echipa, iar tanarul Isaac este noua achizitie. Este posibil sa-l vedem titular pe Dembele.

RB Leipzig

Doua infrangeri la sfarsitul primei parti a sezonului a lasat cateva cicatrici echipei din Leipzig. Dupa pauza de iarna a obtinut doua victorii, ambele pe teren propriu, cu Eintracht si Hoffenheim. In disputa cu Eintracht Frankfurt s-a impus cu 3-0, iar in cea cu Hoffenheim a fost condusa si a reusit sa intoarca rezultatul la 2-1. Trebuie sa precizam ca atat Leipzig cat si Hoffenheim au jucat in 10 jucatori o parte buna din meci. Antrenorul Hassenhuttl a folosit acelasi prim 11 in ambele dueluri, in care a lipsit Forsberg, vedeta echipei. Nici de aceasta data nu-l vom vedea in teren. De asemenea va absenta si Ti.Werner. Probabil antrenorul va opta pentru o tactica defensiva si Y.Poulsen va fi singurul varf.

{{notification_msg}}