Duel echilibrat în Bundesliga: Borussia Dortmund – Hertha BSC

Analiza meciuri

Borussia Dortmund – Hertha BSC

Este un derby al acestei etape din Bundesliga, avand in vedere ca Hertha ocupa locul 2 in clasament, iar Borussia Dortmund este pe pozitia a treia si are cu un punct mai putin. Ambele echipe au inregistrat cate 4 victorii, dintre care 3 pe teren propriu. Singura infrangere pe care a suferit-o Hertha, este cea de pe Alianz Arena, cu Bayern Munchen, in timp ce Borussia a pierdut de doua ori, in deplasarile de la Leipzig si Bayer Leverkusen. In confruntarile directe din sezonul trecut, scorul a fost 0-0 in Berlin, iar in cealalta partida Borussia s-a impus acasa cu 3-1.

Borussia Dortmund

Nu putem spune ca Borussia nu a jucat bine in acest start de sezon, dar pana acum a fost infranta de doua ori si se afla pe locul 3, la 4 puncte distanta de liderul Bayern. Pe teren propriu evolueaza excelent, unde a bifat deja 3 victorii in campionat si o remiza cu Real Madrid, in Champions League. In deplasare, a invins-o fara probleme pe Legia Varsovia tot in Champions League si pe Wolfsburg in Bundesliga. Nu a reusit sa marcheze nici macar un gol in duelurile cu Bayer si Leipzig, in care a fost infranta. S-au accidentat mai multi jucatori importanti dupa partida cu Real Madrid printre care se numara: Subotic, Bartra, S.Bender si Reus. A jucat cu o echipa de start diferita in disputa din Leverkusen, unde au suferit accidentari si Piszczek, Castro si Guerreiro, insa este posibil sa lipseasca si Sokratis, in meciul de vineri. O veste buna pentru antrenorul Tuchel, este ca vor reveni Schurrle, Bartra si Reus.

Hertha BSC

A fost eliminata din Europa League, in startul sezonului, insa in campionat are o evolutie foarte buna. Nu a putut trece de Brondby in play-off, dar pe de alta parte s-a concentrat mai mult pe Bundesliga. Singura infrangere s-a conturat in deplasarea de la Bayern Munchen, unde in ultimii ani putine echipe au castigat puncte. A remizat in Frankfurt, dupa ce a primit gol pe final de meci. Trebuie sa precizam ca a jucat mult mai bine acasa pana acum. In etapa trecuta a triumfat cu 2-0 in fata celor de la HSV, multumita celor doua goluri marcate de golgheterul echipei, Ibisevic. Weiser va fi pe postul lui Pekarik, care s-a accidentat si de asemenea Stark il va inlocui pe Lustenberger. Probabil ii vom vedea titulari pe Duda si pe Kalou, insa este posibil sa lipseasca Haraguchi.

{{notification_msg}}