Duel decisiv pentru calificare: Liverpool – Borussia Dortmund

Analiza meciuri

Liverpool – Borussia Dortmund

Aceasta intalnire spectaculoasa din sferturile Europa League, va decide echipa ce va juca in semifinala, tot joi seara, pentru ca in meciul tur din Dortmund, Liverpool si-a creat un avantaj minim prin golul inscris in deplasare. Rezultatul a fost 1-1, iar prima echipa care a inscris a fost cea din Liverpool si putem spune ca a jucat un pic mai bine, cu toate ca cei de la Borussia Dortmund au evoluat grozav acasa in acest sezon. Intre timp, Liverpool a castigat etapa trecuta in Premier League cu 4-1 duelul cu Stoke, iar Borussia a terminat la egalitate cu Schalke 2-2, rezultat ce a scos-o din lupta pentru titlu. In anul 2001 aceste doua echipa s-au intalnit intr-un meci din Champions League, care s-a sfarsit cu victoria lui Liverpool cu scorul de 2-0.

Liverpool

Duelul din mansa tur, a aratat ca Liverpool nu se da batuta in Europa League, dorindu-si sa treaca de Borussia Dortmund si chiar sa castige trofeul. Nu va fi usor acest lucru, insa se va concentra maxim sa obtina victoria. Remiza 1-1 din tur, nu este un rezultat deloc rau, pentru ca ii ofera sansa sa ajunga in semifinala, cu conditia sa nu primeasca gol. Antrenorul Klopp a folosit o tactica foarte buna in Dortmund, insa stie ca orice greseala acum o poate costa calificarea pe Liverpool. A aratat un fotbal de calitate in etapa trecuta din campionat cand a invins-o pe Stoke, cu toate ca unii jucatori au fost menajati pentru duelul de joi seara. Probabil echipa de start va fi asemanatoare cu cea din Dortmund, cu exceptia lui Henderson care va lipsi din cauza ca este accidentat.

Borussia Dortmund

Aceasta saptamana este extrem de importanta pentru Borussia Dortmund, pentru ca isi poate lua la revedere de la ambele trofee. In primul meci cu Liverpool a evoluat destul de slab si a obtinut o remiza de 1-1, insa ar trebui sa fie multumita pentru ca nu a pierdut, datorita portarului Weidenfeller care a salvat-o in nenumarate randuri. Sambata a jucat derby-ul cu Schalke in Gelsenkirchen si a terminat la egalitate 2-2, indepartandu-se tot mai mult de titlu. Poate ca antrenorul Tuchel a renuntat deja la batalia din campionat, deoarece a inceput acea partida fara Gundogan, Piszczek, Aubameyang, Mkhtaryan si Reus. A condus de doua ori in acel meci, asta dupa ce au intrat cativa jucatori buni, insa tot egal s-a terminat. Ne asteptam ca in duelul de joi seara sa vedem cel mai puternic prim 11.

{{notification_msg}}