Deschidere de etapă în Bundesliga: Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg

Analiza meciuri

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg

Este primul meci al etapei si totodata putem spune ca este si un derby. Ambele echipe au evoluat in acest sezon in Champions League, Wolfsburg fiind inca prezenta in competitie, iar Bayer a fost eliminata in faza grupelor, dupa care a parasit si Europa League. Aceste echipe nu mai sunt prezente in Cupa Germaniei, iar in campionat Bayer Leverkusen este pe pozitia a 6 a, in timp ce Wolfsburg ocupa locul 8, aflandu-se la 4 puncte distanta. Gazdele sunt intr-o forma mai buna pentru ca au doua victorii la rand, iar Wolfsburg nu a triumfat in ultimele doua dueluri. Wolfsburg a castigat meciul din tur cu 2-1, de asemenea trebuie sa precizam ca a fost victoriosa in ultimele 4 confruntari cu cei din Leverkusen.

Bayer Leverkusen

Pauza in care au jucat echipele nationale nu a picat bine pentru ea, deoarece i-a intrerupt seria de doua victorii. Pe langa acele triumfuri, a terminat la egalitate cu Villarreal in Europa League, fiind eliminata din competitie. Din acest motiv trebuie sa se concentreze doar pe campionat, unde isi doreste sa termine pe o pozitie ce duce in Champions League. Datorita faptului ca a fost prezenta pe mai multe fronturi, a avut de disputat multe meciuri ce au dus la probleme cu jucatorii, din cauza accidentarilor. Jedvaj, Hilbert, Toprak si K.Papadopoulos inca sunt accidendati. Veste buna vine din partea lui L.Bender si Aranguiz care au revenit la echipa. Este posibil sa vedem acelasi prim 11 care a fost si in duelul din Stuttgart, cand a terminat victorioasa cu scorul de 2-0.

VfL Wolfsburg

Se descurca grozav in aceasta editie Champions League, unde a reusit sa ajunga in sferturile de finala. Din pacate va juca cu Real Madrid si va fi foarte greu sa se calificare mai departe, dar cu siguranta se va lupta pana-n ultima secunda. Este posibil sa se gandeasca inca de acum la duelul cu madrilenii, ceea ce poate fi o greseala, pentru ca are nevoie mare de puncte si in Bundesliga. A evoluat slab sezonul acesta in campionat, unde se afla doar pe locul 8, putand pierde usor si ultima pozitie ce duce in cupele europene, daca va fi invinsa in meciul cu Bayer. Duce o lupta grea pentru puncte, inca de la inceputul returului, castigand de doua ori si inregistrand tot atatea infrangeri. A terminat la egalitate cu Darmstadt, o echipa din partea inferioara a clasamentului si putem spune ca are nevoie mare de puncte acum. Vor lipsi Draxler, Naldo, Dost, Arnold si portarul Benaglio.

{{notification_msg}}