Derby spectaculos în Olanda: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Analiza meciuri

Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Este cel mai mare derby din fotbalul olandez, deoarece aceste doua cluburi au obtinut cele mai multe trofee si in prezent se afla in topul clasamentului. Ajax este pe locul secund si are cu 3 puncte mai mult decat ocupanta locului 3, PSV Eindhoven. Daca gazdele vor pierde se vor distanta de lider, iar PSV in cazul unui esec ar putea iesi din lupta pentru titlu. Ajax a suferit prima infrangere etapa trecuta, iar apoi s-a impiedicat in saisprezecimile Cupei Olandei. Nici PSV nu este in cea mai buna forma, pentru ca in Champions League a terminat ultima in grupa, iar in campionat castiga puncte destul de greu. In sezonul precedent de fiecare data a castigat echipa care a jucat in deplasare.

Ajax Amsterdam

Nu poate fi multumita pe deplin in acest sezon, deoarece nu este lider si a fost eliminata din Cupa. A fost invinsa cu 2-1 acum cateva zile de Cambuur, o echipa din liga secunda. In etapa trecuta a pierdut la limita cu 1-0 in fata celor de la Twente. Trebuie sa precizam ca Ajax a reusit sa treaca de grupele Europa League. Esecul cu Twente, a pus capat unei serii de 12 meciuri fara infrangere. In prezent este la 3 puncte in spatele liderului, Feyenoord si trebuie sa fie foarte atenta in acest derby. In ultima disputa a primit gol din penalty in minutele de prelungire. Singurul absent va fi Viegever, din cauza ca este suspendat.

PSV Eindhoven

Trece printr-o perioada mai dificila, fiindca a fost eliminata din Cupa, in Champions League a evoluat foarte slab si a terminat pe locul 4, iar in prezent ocupa pozitia a 3 a in campionat. Putea sa se califice in primavara Europa League, daca o invingea pe Rostov in ultimul meci din faza grupelor, dar rezultatul final a fost 0-0. In campionat a pierdut doar duelul cu Feyenoord, insa problema e ca a remizat in multe partide. Nu a bifat nici o victorie in grupele Champions League, iar in precedentele 5 etape, a terminat de 3 ori la egalitate si doua meciuri le-a castigat. Weekend-ul trecut a invins-o la limita pe Go Ahead Eagles, multumita lui S.de Jong care a marcat golul ce i-a adus 3 puncte lui PSV. Vor lipsi Guardado si Locadia, deoarece sunt accidentati.

{{notification_msg}}