Derby pentru Europa:Napoli - Fiorentina

Analiza meciuri

Napoli - Fiorentina

Penultima etapa din Italia aduce o confruntare de traditie in fotbalul din peninsula, ocupanta locului 3 Napoli o va infrunta pe ocupanta locului 7 Fiorentina. Cele doua echipe sunt despartite de 21 de puncte, Napoli lupta pentru pozitia secunda si o calificare directa in Champions League iar Fiorentina spera sa ajunga in Europa League. Cele doua echipe au mai disputat 2 meciuri in acest sezon, primul s-a incheiat 3-3 iar in cel de-al doilea din Cupa Italiei, Napoli s-a impus cu 1-0.

Napoli

Victoria din cupa a fost a 5-a din 7 meciuri disputate impotriva Fiorentinei, napoletanii au o serie de 10 partide fara infrangere dintre care 8 victorii. Obiectivul lor pentru acest final de sezon ramane calificarea directa in grupele Champions League iar in acest moment sunt la un singur punct fata de echipa de pe locul 2 Roma. De la titlu si-au luat gandul in acest sezon pentru ca liderul Juventus are 6 puncte avans si mai sunt doua etape ramase. Etapa trecuta Napoli s-a impus cu 5-0 pe terenul celor de la Torino iar antrenorul Sarri nu va efectua nici o schimbare in primul 11. singurul jucator indisponibil va fi Maksimovic care este usor accidentat.

Fiorentina

Fiorentina spera sa mai salveze ceva din acest sezon printr-o calificare in Europa League iar cu doua etape inainte de final e la un singur punct in spatele echipei de pe locul 6 AC Milan. Fiorentina trece printr-o forma slaba dar are noroc pentru ca nici Milan nu joaca bine in ultima perioada. In ultima etapa din campionat au castigat pe teren propriu cu 3-2 impotriva celor de la Lazio Roma. Acest meci poate fi decisiv pentru viitorul lor european iar antrenorul Sousa a pierdut doi jucatori importanti dupa duelul cu Lazio, fundasul central Astoria si mijlocasul Valer dar va reveni dupa o suspendare Rodriguez.

{{notification_msg}}