Derby pe Santiago Bernabeu: Real Madrid – FC Sevilla

Analiza meciuri

Real Madrid – FC Sevilla

Un alt derby din aceasta etapa  va fi interesant, pentru ca ambele echipe au luptele lor, chiar daca este o diferenta destul de mare referitoare la punctele adunate de fiecare. Cand ne uitam in clasament, Real este pe locul 3, iar Sevilla pe 5 la 15 puncte distanta intre ele, dar fiecare are obiectivul sau, Real Madrid incearca sa ajunga pe pozitia a doua, ocupata de marea sa rivala Atletico Madrid, in timp ce Sevilla vizeaza locul 4, pozitie ce duce in Champions League si pe care in momentul de fata se afla Villarreal. Sevilla vine dupa 5 meciuri fara infrangere, fiind prezenta si in Europa League, dar in deplasare nu se descurca foarte bine. In intalnirea din tur Real Madrid a fost infranta cu 3-2 si trebuie sa precizam ca Sevilla nu a mai castigat pe Santiago Bernabeu din anul 2008.

Real Madrid

Real se gandeste mai mult la Champions League, unde are singura sansa sa castige un trofeu in acest sezon, mai ales ca a avut noroc la tragerea la sorti si a picat in sferturi cu un adversar accesibil, Wolfsburg, asa ca nu va fi foarte greu pentru a ajunge in semifinale. Chiar si adversarul din optimi, AS Roma, nu a fost un obstacol dificil in aceasta competitie. In schimb in La Liga lucrurile nu stau la fel, mai ales cand joaca in deplasare sau cand intampina un adversar mai bun pe teren propriu. A fost invinsa de Barcelona si de Atletico pe Santiago Bernabeu, meciuri in care nu a reusit sa marcheze nici un gol. Isi doreste sa termine si pe locul 2, dar in etapa viitoare se va deplasa pe Nou Camp pentru a juca marele derby din Spania. Vor lipsi Pepe si Ramos, doi fundasi importanti, pentru ca sunt suspendati si probabil vor fi inlocuiti de Nacho si Varane. Nu-l vom vedea in atac nici pe Benzema, deoarece este accidentat. Va reveni Marcelo in primul 11.

FC Sevilla

Nici pentru Sevilla campionatul nu este prima optiune, dar nu vrea sa rateze pozitia a 4 a, loc ce duce in Champions League. Nu vrea sa piarda nici locul 5, pozitie ce o califica in Europa League, o competitie in care are mare expierenta, in prezent fiind in sferturile de finala. A dat de un adversar destul de puternic, Athletic Bilbao, o echipa cu care se duealeaza si in campionat, fiind pe locul 6 in clasament, la doar 1 punct distanta. Etapa trecuta a reusit sa o invinga acasa pe Villarreal si joi a obtinut calificarea in sferturile de finala Europa League, dupa ce a trecut de Basel. Acum va juca in deplasare, unde nu se descurca foarte bine si pe langa asta vor absenta si multi jucatori precum: N’Zonzi, Banega, Konoplyanka si Vitolo. Nu va fi aceeasi echipa de start ca si in meciul cu Basel, pentru ca unii jucatori au nevoie si de odihna.

{{notification_msg}}