Derby pe San Siro: AC Milan – Inter Milano

Analiza meciuri

AC Milan – Inter Milano

Dupa mult timp, AC Milan va incepe acest derby de pe o pozitie mai buna in clasament. In prezent este pe locul 3 si are cu 8 puncte mai mult decat ocupanta pozitiei a 9 a, Inter. Gazda este favorita, mai ales ca in sezonul trecut s-a impus cu 3-0 in partida cu Inter, de pe San Siro. Cealalta partida in care Milan a fost oaspete, a pierdut-o cu 1-0.

AC Milan

Trebuie sa adaugam ca in ultimele 9 etape, AC Milan a castigat de 7 ori si a remizat o data, asa ca pana acum isi merita pozitia din clasament. Una din acele victorii s-a conturat in fata campioanei Juventus si se pare ca a revenit printre echipele de top din Serie A. O data cu venirea noilor investitori, s-ar putea sa vedem noi jucatori de valoare in tricoul lui Milan, dupa perioada de transferuri din iarna. Vor lipsi din acest derby pentru ca sunt accidentati: Montolivo, Bertolacci, Calabria, Vangioni si Romagnoli, care probabil va fi inlocuit de Gomez.

Inter Milano

Este in continuare in cautarea formulei castigatoare, atat in campionat, dar si in Europa League. A dezamagit in competitia europeana in care este prezenta, prin rezultatele foarte slabe pe care le-a inregistrat si nu are nici o sansa sa se califice in faza urmatoare, deoarece se afla la 4 puncte distanta de ocupanta locului 2 Southampton si la 6 fata de liderul Sparta Praga. In ultimele doua meciuri jucate acasa, in campionat, a castigat cu Torino si Crotone si acum este la 5 puncte in spatele lui Lazio, echipa ce se afla pe ultima pozitie ce duce in Europa League. Conducerea clubului a hotarat sa se desparta de antrenorul de Boer, dupa ultimul esec din deplasare, suferit in fata celor de la Sampdoria. Pe banca tehnica a fost adus Stefano Vecchi, pentru scurt timp. Acesta a bifat o victorie in Serie A cu Crotone si o infrangere in Europa League, in duelul cu Southampton. Noul antrenor este Stefano Pioli, care a venit cu o tactica noua de joc la echipa. Din cauza accidentarilor nu-i vom vedea in teren pe Palacio si Ansaldi.

{{notification_msg}}