Derby pe Old Trafford: Manchester United – Liverpool

Analiza meciuri

Manchester United – Liverpool

Ultimul meci al etapei cu numarul 21 din Premier League, va fi un duel intre echipele care au castigat cele mai multe titluri in Anglia. In prezent Manchester United ocupa pozitia a 6 a si are cu 5 puncte mai putin decat Liverpool, care se afla pe locul 2. “ Diavolii Rosii”, sunt in mare forma, fiindca au bifat 9 victorii in diferite competitii, in timp ce echipa de pe Anfield vine dupa o serie slaba de rezultate cu doua remize si o infrangere. Confruntarea directa din toamna trecuta s-a incheiat 0-0, iar in campionatul precedent, Manchester United s-a impus in ambele partide.

Manchester United

Este favorita in acest derby, insa va trebuie sa fie foarte atenta pentru ca Liverpool va da totul pe teren pentru a castiga. Din acest motiv, credem ca antrenorul Mourinho va folosi o tactica mai defensiva, pentru ca este destul de periculos sa joace deschis in fata echipei antrenata de Klopp. Manchester United vine dupa 9 victorii consecutive, 6 in Premier League si cate una in Europa League, FA Cup si Cupa Ligii si ramane de vazut cat timp va mai putea lupta pe atatea fronturi. Acum se concentreaza maxim asupra campionatului mai ales ca se afla la 5 puncte distanta de adversara din acest derby. Bailly a fost convocat la echipa nationala si nu se stie daca ii vom vedea in teren pe Shaw si Roj.

Liverpool

Oaspetii din Liverpool vin dupa doua remize si o infrangere. Au ratat sansa de a se aproapia de liderul Chelsea, fiindca etapa trecuta a terminat la egalitate cu Sunderland, o echipa aflata la subsolul clasamentului. Egalul din FA Cup cu Plymouth nu este o problema, deoarece saptamana viitoare va juca in cea de-a doua mansa. In Cupa Ligii trece printr-o situatie asemanatoare, insa are de recuperat un gol, pentru ca in partida din tur a pierdut cu 1-0 in fata celor de la Southampton. In ultima disputa antrenorul Klopp i-a menajat pe Coutinho, Origi si Henderson, iar acum acestia vor face parte din primul 11. Din cauza accidentarilor vor lipsi Ings si Matip. Atacantul Mane a fost convocat la echipa nationala, pentru meciurile de la Cupa Africii.

{{notification_msg}}