Derby pe Camp Nou: FC Barcelona – Espanyol

Analiza meciuri

FC Barcelona – Espanyol

Acest derby al orasului Barcelona, poate fi mai interesant decat in sezonul trecut, deoarece Espanyol are acum o echipa mai puternica si este intr-o forma mai buna, dupa cum s-a vazut in ultimele 9 partide, in care nu a fost invinsa. Barcelona nu a pierdut in precedentele 8 meciuri si ocupa locul 2 in clasament, la 6 puncte distanta de lider. Weekend-ul trecut ambele au triumfat in La Liga. In confruntarile directe din sezonul trecut Barcelona s-a impus cu 5-0 pe acest stadion, iar celalalt duel s-a incheiat cu o remiza alba. De asemenea in Cupa, tot Barcelona a fost mai buna si a castigat de doua ori.

FC Barcelona

Egalul cu Real Madrid nu a afectat moralul jucatorilor, fiindca Barcelona a castigat urmatoarele dispute. A avut ghinion in acel meci, deoarece a fost egalata in minutele de prelungire. Acum catalanii trebuie sa fie atenti in fiecare partida, deoarece fiecare punct este foarte important in lupta pentru titlu. Victoria cu Borussia M’gladbach din Champions League a fost doar pentru fani, avand in vedere ca inaintea partidei si-a asigurat primul loc din grupa. In etapa trecuta s-a impus cu 3-0 in fata celor de la Osasuna prin reusitele lui Messi si L.Suarez. Probabil vom vedea in teren cel mai puternic prim 11 pe care il poate alinia antrenorul Luis Enrique.

Espanyol

Fanii au asteptari mari in acest sezon, pentru ca au sosit jucatori buni la echipa vara trecuta, insa startul de sezon a fost destul de slab pentru Espanyol si acum se afla la mijlocul clasamentului. Prima victorie s-a conturat in fata celor de la Betis si din precedentele 9 partide a inregistrat 4 triumfuri si 5 remize. Ultima data a fost invinsa in luna septembrie si daca nu bifa asa de multe rezultate de egalitate, putea fi mult mai bine pozitionata in La Liga. In etapa trecuta a castigat cu 2-1 in fata celor de la Sporting Gijon. Ne asteptam ca antrenorul Flores sa-i introduca din primul minut in teren pe Diop si Piatti.

{{notification_msg}}