Derby în Turcia: Beşiktaş – Bursaspor

Analiza meciuri

Besiktas – Bursaspor

Este cel mai interesant duel din etapa cu numarul 14, a celui mai puternic campionat din Turcia, deoarece se intalneste fosta campioana cu ocupanta locului 2, Besiktas. Bursaspor are cu 5 puncte mai putin si se afla pe pozitia a 5 a. Ambele intampina dificultati, Besiktas a remizat in ultimele doua etape cu Basaksehir si Fenerbahce, plus ca zilele trecute a fost eliminata din Champions League, in timp ce Bursaspor a pus capat un serii slabe de rezultate cu 3 egaluri si o infrangere, abia weekend-ul trecut cand a castigat partida cu Rizespor. In precedentele confruntari directe, Besiktas a fost mai buna, fiindca are 6 victorii.

Besiktas

Din acest motiv multa lume se asteapta ca Besiktas sa obtina cele 3 puncte si sa urce pe primul loc, avand in vedere ca liderul Basaksehir are cu doua puncte mai mult si va juca in deplasare la Genclerbirligi. Acum cateva etape in urma s-au intalnit si scorul a fost 1-1, iar dupa aceea Besiktas a terminat la egalitate 0-0 cu Fenerbahce. Jucatorii antrenorului Gunes au ramas neinvinsi in campionat, iar in primele 5 meciuri din Champions League au inregistrat doua victorii si 3 remize. Besiktas a fost foarte aproape sa se califice in saisprezecimile competitiei, insa a pierdut surprinzator cu 6-0 pe terenul celor de la Dynamo Kiev, in ultimul duel din faza grupelor. Totusi va continua in primava Europa League, deoarece a fost a 3 a din grupa. Pe lista accidentatilor de afla Talisca, Erkin, Rhodolfo si Kavlak. Atacantul Quaresma va lipsi, fiindca e suspendat.

Bursaspor

Am mentionat deja ca etapa trecuta s-a impus in fata celor de la Rizespor cu 2-1 si a incheiat o serie de rezultate nefavorabile. In acea perioada a remizat cu Karabukspor si Akhisar, iar in duelul cu Galatasaray a pierdut cu 3-1. Jucatorii antrenorului Hamzaoglu s-au apropiat la 1 punct de ocupanta locului 4, Fenerbahce si la doua puncte fata de echipa de pe pozitia a 3 a, Galatasaray. Moralul celor de la Besiktas este afectat dupa dezastrul din Kiev si probabil Bursaspor va incerca sa profite ce acest lucru prin contraatacuri rapide. Nu-i vom vedea in meci pe Kisa, Cinaz, Kurtulus si Ozcal.

{{notification_msg}}