Derby în subsolul clasamentului: Rayo Vallecano – Getafe

Analiza meciuri

Rayo Vallecano – Getafe

Aceasta este cu adevarat o batalie, dar si un mic derby a orasului Madrid. Asa putem descrie meciul care deschide etapa din La Liga, avand in vedere ca ambele echipe se lupta pentru a ramane in prima liga. In momentul de fata Getafe este la egalitate de puncte cu Rayo Vallecano, insa se afla pe locul 18, fiind ultima pozitie ce duce in liga secunda. Este intr-o scadere mare de forma, deoarece nu a mai castigat de 7 etape, dar are doua remize si 5 infrangeri. Getafe vine dupa 10 meciuri fara nici o victorie, in care a reusit doar doua rezultate de egalitate. In intalnirile din sezonul trecut, scorul a fost 1-1, la fel ca si ultima data cand au ajuns fata in fata, in turul campionatului.

Rayo Vallecano

Sunt aproape doua luni de cand nu a mai obtinut o victorie in campionat si din acest motiv acum este una din echipele ce se lupta pentru a evita retrogradarea. Singurul lucru care o mai incurajeaza este faptul ca a inregistrat in ultima perioada 5 remize si a suferit doua infrangeri, din care una cu liderul Barcelona. Cea de-a doua infrangere s-a conturat in deplasare la Espanyol, unde cu putin noroc putea smulge un punct. In ultima etapa a terminat la egalitate 2-2 cu Granada, dupa ce a reusit sa inscrie un gol pe finalul meciului. Se pare ca acesta este scorul ce o urmareste, pentru ca in acest sezon a terminat multe meciuri cu scorul 2-2, fiind o echipa cu multe goluri marcate in campionat. Din cauza cartonaselor galbene primite, unii jucatori importanti au lipsit aproape in fiecare etapa. Meciul trecut nu a jucat D.Llorente, iar acum nu-i vom vedea in teren pe Embarba si Ze Castro. Sunt accidentati jucatorii Piti si Jozabed, dar va reveni D.Llorente in centrul defensivei.

Getafe

Este un sezon foarte slab pentru Getafe si ramane de vazut daca va reusi sa se mentina in prima liga. In prezent se afla pe o pozitie retrogradabila, dar nu este la distanta mare fata de echipele ce sunt deasupra, avand sanse reale pentru a se salva. Nu a mai triumfat intr-un meci de la mijlocul lunii ianuarie, de cand a fost infranta de Espanyol si totusi au trecut 10 etape de atunci. Referitor la evolutia jucatorilor lui Getafe, in deplasare, putem spune ca acestia au reusit doar o victorie si au acumulat 5 puncte, inscriind doar 9 goluri. In ultimele 4 runde, Getafe a reusit sa obtina doar doua puncte. Antrenorul Escriba, a modificat primul 11 cu speranta de a gasi combinatia capabila sa castige, dar pana acum aproape nimic nu a mers cum trebuie. Si in acest duel ne asteptam sa vedem o echipa de start diferita, pentru ca vor lipsi Roberto Lago, Velazque si probabil J.Rodriguez.

{{notification_msg}}