Derby în Serie A: SSC Napoli – Lazio Roma

Analiza meciuri

SSC Napoli – Lazio Roma

Este un derby al etapei cu numarul 12 din Serie A, in care se vor intalni doua echipe din fruntea clasamentului. Napoli se afla pe locul 5 si are un punct mai putin decat ocupanta pozitiei a 4 a, Lazio. Putem spune ca evolutia din campionat a lui Napoli se datoreaza si oboselii venite din Champions League, in timp ce Lazio se concentreaza doar asupra competitiilor interne. In sezonul trecut Lazio a pierdut ambele confruntari directe cu Napoli, cu 5-0 in San Paolo si cu 2-0 pe Stadionul Olimpico din Roma.

SSC Napoli

Primele 5 partide din Serie A au aratat ca Napoli este foarte periculoase, deoarece 4 le-a castigat si a pierdut doar una cu Roma. In deplasare a inregistrat doua victorii, doua remize si tot atatea infrangeri. Weekend-ul trecut a pierdut derby-ul cu Juventus, cu 2-1, iar inainte de asta s-a impus de doua ori la rand in fata lui Empoli si a lui Crotone. In Champions League a inceput foarte bine duelurile din grupa, unde a castigat in deplasarea de la Dynamo Kiev cu 2-1, iar acasa cu Benfica scorul a fost 4-2 in favoarea ei. Apoi a obtinut doar un punct din dubla cu turcii de la Besiktas. Are sanse calificare in faza urmatoare, insa acum trebuie sa se concentreze pentru disputa din campionat cu Lazio. Milik si Albiol vor lipsi pentru ca sunt accidentati.

Lazio Roma

Am mentionat deja ca Lazio vine dupa o serie de 4 victorii si doua rezultate de egalitate, care au dus-o pe locul 4 in clasament, dupa startul slab de sezon. Trebuie sa recunoastem ca Lazio a avut parte de un program usor in ultimele 6 etape, din care 4 a jucat acasa. A pierdut cu 2-0 in deplasare cu AC Milan. Ultimele rezultate au crescut moralul jucatorilor, asa ca s-ar putea sa o vedem pe Lazio jucand cat mai ofensiv contra lui Napoli, mai ales ca adversarii sunt obositi dupa partida din Champions League. Antrenorul Inzaghi nu se poate baza in acest meci pe Lukaku, Vrij si Bastos, deoarece acestia alaturi de Biglia, acuza unele accindetari.

{{notification_msg}}