Derby în Serie A: Juventus – SSC Napoli

Analiza meciuri

Juventus – SSC Napoli

In acest weekend se vor juca meciurile din etapa cu numarul 11, a celui mai puternic campionat din Italia. Pentru inceput vom avea parte de un derby spectaculos intre Juventus si Napoli. Aceste doua echipe, alaturi de AS Roma, o reprezinta pe Italia in Champions League, de doi ani de zile. Juventus este liderul clasamentului si are cu 4 puncte mai mult decat ocupanta locului 3, Napoli. Referitor la precedentele confruntari directe, ambele au castigat partida pe care au gazduit-o anul trecut, iar acum doua sezoane in urma, Juventus a castigat de doua ori in campionat si Napoli s-a impus in Supercupa.

Juventus

Trebuie sa va reamintim ca Juventus a castigat ultimele 5 dueluri cu Napoli acasa, asa ca este optimista inaintea meciului de sambata seara. De asemenea in acest sezon a triumfat in toate disputele de pe teren propriu cu un golaveraj foarte bun si s-a impus in 3 din cele 5 deplasari. A fost infranta de catre Inter cu 2-1 si de Milan cu 1-0. Dupa esecul de pe San Siro si-a revenit rapid si a castigat cu 4-1 duelul cu Sampdoria si putem spune ca are un moral foarte bun inaintea derby-ului cu Napoli. In Champions League a castigat de doua ori cu Dinamo Zagreb si Olympique Lyon, dupa ce in primul meci din grupe a remizat acasa cu Sevilla. Asadar, este foarte aproape de calificarea in faza urmatoare. Antrenorul Allegri nu se poate baza pe Dybala, Pjaca si Evra, deoarece sunt accidentati.

SSC Napoli

Dupa ce a trecut de seria neagra cu 3 infrangeri consecutive, Napoli a castigat ultimele doua etape si acum este optimista inaintea duelului cu Juventus. Jucatorii antrenorului Sarri au trecut printr-o criza dupa startul grozav de sezon, care a aparut o data cu accidentarea golgheterului Milik. Acesta a fost adus sa-l inlocuiasca pe Higuain, care s-a transferat la Juventus. Infrangerile cu Roma si Atalanta din campionat, dar si esecul din Champions League cu Besiktas, au afectat moralul echipei, insa in ultimele doua etape Napoli s-a impus in fata celor de la Crotone si Empoli. Vor lipsi in meciul de sambata: Albiol, Milik si Gabbiadini.

{{notification_msg}}