Derby în Serie A: AC Milan – Juventus

Analiza meciuri

AC Milan – Juventus

La inceputul etapei cu numarul 9 din Serie A, vom avea un derby intre doua echipe care au castigat cele mai multe titluri din Italia, Milan si Juventus. Dupa o serie de 4 victorii si o remiza, Milan se afla pe locul 3 in clasament si este la egalitate de puncte cu Roma, echipa de pe locul secund. Trebuie sa precizam ca liderul Juventus are un avantaj de 5 puncte. Referitor la confruntarile directe din sezonul precedent, echipa din Torino s-a impus in toate cele 3 dispute, din care doua in campionat si una in finala Cupei Italiei.

AC Milan

In acea finala milanezii au jucat de la egal la egal cu Juventus, asadar acum fanii spera la o victorie care sa intrerupa seria de 9 infrangeri in fata “Batranei Doamne”. Jucatorii antrenorului Montella si-au revenit dupa startul slab de sezon si au obtinut rezultate bune in partidele trecute. Milan a castigat duelul cu Lazio si Sassuolo si in afara de egalul cu Fiorentina, s-a impus si in fata celor de la Sampdoria si Chievo. Din aceste motive, Montella nu va schimba tactica de joc, pentru meciul cu Juventus. Este posibil sa-l vedem titular pe Bacca, golgheterul echipei. Vor absenta din cauza accidentarilor: Montolivo, Zapata, Fernandez, Antonelli si Bertolacci.

Juventus

Oaspetii din Torino sunt lideri in clasament dupa primele 8 etape si au un avantaj de 5 puncte fata de urmaritoarele Roma si Inter. Juventus a castigat ultimele 7 partide si a pierdut o singura data in acest sezeon, in fata celor de la Inter. In Champions League a remizat fara goluri cu Sevilla acasa, dupa care a castigat in deplasarea de la Olympique Lyon si Dinamo Zagreb si in prezent ocupa prima pozitie din grupa, alaturi de andaluzi. Trebuie sa adaugam ca jucatorii antrenorului Allegri nu au evoluat excelent in ultimele doua meciuri, impotriva celor de la Udinese si a celor de la Olympique Lyon. Totusi s-a impus in ambele dispute, insa cu mult noroc si multumita in mare parte portarului Buffon. Din aceasta cauza credem ca Allegri va face cateva modificari in primul 11, inaintea acestui derby cu Milan, mai ales ca nu se va putea baza pe serviciile lui Asamoah, Mandzukic, Pjaca, Rugani si Chiellini.

{{notification_msg}}