Derby în Rusia: Zenit St.Peterburg – CSKA Moscova

Analiza meciuri

Zenit St.Petersburg – CSKA Moscova

A doua zi a weekend-ului ne aduce un meci grozav din etapa cu numarul 22 din prima liga rusa. Se vor intalni doua echipe la St.Peterburg, care au dominat in ultimii ani fotbalul din Rusia. Echipa oaspete, CSKA Moscova va incepe duelul din postura de lider si are cu 6 puncte mai mult decat fosta campioana Zenit, care momentan se afla pe locul 4 in clasament. Trebuie sa adaugam ca ultima intalnire directe dintre aceste doua echipe, a fost in capitala Rusiei si s-a terminat cu scorul de 2-2.

Zenit St.Petersburg

Sezonul trecut a castigat ambele dueluri din campionat cu CSKA, are 3 victorii la rand acasa, impotriva acestei echipe din Moscova si o remiza, asa ca fanii se asteapta sa continue seria rezultatelor pozitive. Dupa doua triumfuri, Zenit a urcat pe locul 4 in clasament si in acest moment este la 6 puncte de liderul CSKA, iar o victorie va insemna foarte mult pentru ea. Ultimele doua triumfuri au fost obtinute acasa cu Rubin Kazan si in deplasare cu Samara, meciuri in care a reusit sa inscrie de 6 ori, ceea ce ne arata ca antrenorul Villas-Boas este multumit de evolutia echipei in atac. In duelul cu Samara nu a primit gol, ceea ce inseamna ca sta bine si in departamentul defensiv. Probabil va fi aceeasi echipa de start cu Mauricio si Witsel la mijloc. Nu-i vom vedea in teren pe Faizulin, Garcia si Garay.

CSKA Moscova

Echipa oaspete din Moscova a obtinut doua victorii in acest retur de campionat, ambele acasa cu rivala Spartak Moscova si Kuban Krasnodar, dar a fost invinsa in singurul meci din deplasare cu ocupanta locului 2 Rostov. Dupa triumful cu Kuban si remiza pe care a facut-o Rostov cu Amkar, CSKA a revenit in topul clasamentului, unde are doua puncte avantaj fata de locul 2. Timp in care rivalele sale, Spartak si Lokomotiv au castigat de doua ori la rand si s-au apropiat. Va fi foarte important pentru CSKA sa obtina cel putin 1 punct in duelul de duminica. Din aceste motive ne asteptam sa vedem o tactica defensiva folosita de antrenorul Slutksi. Singurul absent va fi mijlocasul Cauna.

{{notification_msg}}