Derby în prima ligă din Turcia: Galatasaray – Besiktas

Analiza meciuri

Galatasaray – Besiktas

In programul de duminica din cadrul etapei cu numarul 32 din cel mai puternic campionat al Turciei, vom avea un super derby. Doua rivale se vor intalni Galatasaray si Besiktas, care in acest moment au obiective diferite. Fosta campioana, Galatasaray nu se lupta pentru titlu, lucru ce nu s-a mai intamplat de mult si nu a reusit sa-si asigure nici macar un loc de Europa League, cu 3 etape inainte de finalul sezonului. Galatasaray se afla doar pe locul 6 in clasament, in timp ce Besiktas este lider si are cu 3 puncte mai mult decat Fenerbahce, echipa de pe pozitia secunda.

Galatasaray

Fosta campioana, Galatasaray, in ciuda faptului ca se afla intr-o situatie dificila, cu siguranta va incerca sa-i faca fata rivalei din duelul de duminica, mai ales ca a pierdut doar o singura data acasa in acest sezon, anul trecut in luna august. In deplasare a jucat foarte slab, iar acasa a remizat de multe ori si din cauza aceasta a iesit din cursa pentru titlu. Intre timp a ajuns pe pozitia a 6 a in clasament si nu se stie daca va prinde un loc de Europa League. In ultimele 4 etape a obtinut doar 5 puncte. A castigat acasa cu Kasimpasa, a remizat cu Fenerbahce si cu Bursa si a pierdut in deplasare cu Antalya. Acum se afla la 5 puncte distanta de un loc ce o califica in Europa League si probabil cea mai scurta cale sa ajunga in cupele europene este sa castige Cupa Turciei, competitie in care va juca finala. O va intalni pe puternica Fenerbahce in acest act final. Antrenorul Riekerink nu se va putea baza duminica pe Chedjou si Altintop, deoarece ambii sunt accidentati.

Besiktas

Se stia de mult timp ca batalia pentru titlu se va da intre Besiktas si Fenerbahce . Besiktas se afla pe primul loc si are un avantaj de 3 puncte. Jucatorii antrenorului Gunes sunt in forma, deoarece in ultimele 4 etape au castigat de 3 ori si au remizat o data, insa un alt avantaj este ca au reusit sa inscrie de 12 ori in aceasta perioada. Ceea ce ii ingrijoreaza pe fani, este ca Besiktas a fost infranta de doua ori in deplasare in retur. A pierdut duelul cu rivala sa, Fenerbahce, iar acum va trebui sa joace mult mai agresiv daca vrea sa obtina cel putin un punct, care poate fi decisiv la finalul campionatului. Probabil va fi aceeasi echipa de start care a fost in meciul cu Konyaspor din etapa trecuta, cand a triumfat cu 4-0. Singurul absent va fi fundasul Rhodolfo. 

{{notification_msg}}