Derby în Premier League: Tottenham – Manchester City

Analiza meciuri

Tottenham – Manchester City

Este un derby al etapei a 7 a din Premier League, avand in vedere ca echipa londoneza de pe White Hart Lane o va intalni pe Manchester City. Aceste doua cluburi ocupa primele pozitii din clasament, lider fiind Manchester City, care are un avantaj de 4 puncte fata de Tottenham. In confruntarile directe din sezonul trecut Tottenham s-a impus de doua ori si trebuie sa va reamintim ca pe terenul propriu a castigat cu 4-1.

Tottenham

Desigur ca acum Tottenham se va multumi si cu o victorie la limita, tinand cont ca echipa oaspete este intr-o forma excelenta, fiind singura din Premier League cu punctaj maxim, dupa primele 6 etape. Este adevarat ca nici Tottenham nu a fost infranta, insa a remizat de doua ori si din acest motiv se afla in spatele lui City, la 4 puncte distanta, iar duminica va face tot posibilul sa obtina un rezultat pozitiv. Jucatorii antrenorului Pochettino au un moral bun, deoarece vin dupa 4 victorii consecutive, 2 in campionat, una in Cupa Ligii si una in Champions League, in fata rusilor de la CSKA Moscova. Asadar, Tottenham lupta pentru primele doua pozitii, fiindca a fost infranta acasa de catre Monaco. Vor reveni Dier si Rose in primul 11, iar Kane si Dembele vor absenta, pentru ca sunt accidentati.

Manchester City

S-a impiedicat zilele trecute in Champions League, deoarece a terminat la egalitate 3-3, cu Celtic, fiind primul meci din ultimele 10 partide in care nu a triumfat. Fanii sunt dezamagiti de acel rezultat, cu toate ca in primul meci din grupe City a castigat cu 4-0 in fata celor de la Borussia M’Gladbach, insa ramane favorita la calificare, alaturi de Barcelona. Jucatorii antrenorului Guardiola, au trecut fara probleme in play-off de echipa romaneasca Steaua, iar in campionat au aratat o forma grozava pana acum. Manchester City merita pe deplin pozitia de lider, deoarece a obtinut punctajul maxim in cele 6 etape. Pe lista accidentatilor se regasesc Delph si De Bruyne, iar Nolito este suspendat.

{{notification_msg}}