Derby în Premier League: Manchester City – Tottenham

Analiza meciuri

Manchester City – Tottenham

Ultimul meci de sambata din cadrul etapei cu numarul 22, din Premier League este un derby, deoarece echipa de pe pozitia a 5 a, Manchester City o va intalni pe ocupanta locului secund, Tottenham. Oaspetii din Londra au un avantaj de 3 puncte si se afla intr-o forma mai buna. Precedentele 3 confruntari directe s-au incheiat cu victoria celor de la Tottenham.

Manchester City

Din cele mentionate, jucatorii antrenorului Guardiola trebuie sa fie foarte atenti in partida de sambata, pentru ca vor intalni o adversara puternica. Este adevarat ca City a castigat ultimele 3 meciuri de pe teren propriu, insa in deplasare a fost invinsa recent de Liverpool si Everton. Din acest motiv a ajuns pe pozitia a 5 a in clasament. Liderul Chelsea are un avantaj de 10 puncte, insa celalte echipe din top sunt aproape. In FA Cup, Manchester City s-a impus cu 5-0 in fata celor de la West Ham si a demonstrat ca este periculoasa in ofensiva, insa in disputa cu Everton nu a reusit sa marcheze. Guardiola nu va putea conta pe Gundogan, Fernandinho, Kompany si Fernando.

Tottenham

Are un moral foarte bun, fiindca vine dupa 7 victorii consecutive, 6 in campionat si una in FA Cup. Etapa trecuta a umilit-o acasa cu 4-0 pe West Bromwich, iar inainte a invins-o pe rivala Chelsea. Prin acel triumf s-a redus diferenta la 7 puncte fata de liderul de pe Stamford Bridge si putem spune ca Tottenham a intrat in lupta pentru titlu. Cu siguranta va avea parte de un meci dificil pe stadionul Etihad, mai ales ca va lipsi Lamela si fundasul Vestonghen, care s-a accidentat. Probabil Davies va fi titular, iar restul echipei de start va ramane neschimbata.

{{notification_msg}}