Derby în Premier League: Manchester City – Manchester United

Analiza meciuri

Manchester City – Manchester United

Joi seara vom avea un meci interesant in etapa a 26 a, din Premier League, pentru ca se vor intalni doua mari rivale pe Stadionul Etihad, Manchester City si Manchester United. Avand in vedere ca aceste echipe sunt vecine in clasament, duelul este tot mai interesant, fiindca City ocupa locul 4 si are cu un punct mai mult decat United. Asta inseamna ca vor duce o batalie pana la final pentru pozitiile ce duc in Champions League, alaturi de Liverpool care are un avantaj de doua puncte fata de City, si se afla pe pozitia a 3 a. Trebuie sa precizam ca Manchester United mai are de jucat inca doua meciuri de campionat. Partida de pe Old Trafford s-a incheiat cu victoria cu 2-1 a celor de la Manchester City. Recent, aceste doua rivale s-au intalnit in Cupa Ligii, intr-un meci castigat cu 1-0 de United.

Manchester City

In sezonul trecut a fost infranta acasa cu 1-0 pe acest stadion de catre Manchester United, iar acum City isi doreste sa-si ia revansa. Weekend-ul trecut a jucat semfinala FA Cup cu Arsenal si dupa cele 90 de minute scorul a fost egal 1-1. In reprizele de prelungire “tunarii” au fost mai norocosi si multumita golului marcat de Sanchez, s-au impus cu 2-1 si vor fi in finala. Antrenorul Guardiola este ingrijorat de faptul ca Aguero si Silva s-au accidentat in disputa de pe Wembley si nu se stie daca vor juca contra celor de la United. De asemenea pe lista indisponibililor se mai afla: Gundogan, Stones, Jesus si Sagna. Cu toate acestea, ne asteptam ca City sa faca tot posibilul sa bifeze cea de-a treia victorie consecutiva in Premier League, tinand cont ca etapele trecute a castigat cu Southampton si Hull.

Manchester United

Vine dupa o serie de 9 meciuri fara infrangere, din care 6 triumfuri si 3 rezultate de egalitate, perioada in care s-a calificat si in semifinalele Europa League. Se gandeste la trofeu, pentru ca este o sansa buna de a ajunge direct in grupele Champions League. Acum 10 zile a invins-o cu 2-0 pe Chelsea, iar inainte s-a impus in fata celor de la Burnley si Sunderland. Antrenorul Mourinho nu se va putea baza pe serviciile jucatorilor: Jones, Mata, Rojo, Pogba si Ibrahimovic, deoarece toti acuza unele accidentari. Ne asteptam sa-l vedem pe Rooney din primul minut al partidei.

{{notification_msg}}