Derby în Premier League: Liverpool – Tottenham

Analiza meciuri

Liverpool – Tottenham

Ultimul meci de sambata din etapa cu numarul 25 a celui mai puternic campionat de fotbal din Anglia, va fi un duel pe Anfield intre ocupanta pozitiei a 5 a, Liverpool si echipa de pe locul secund, Tottenham, care are un avantaj de 4 puncte. In precedentele 5 etape gazdele au acumulat doar 3 puncte, iar oaspetii au inregistrat 3 victorii si doua remize. in ultimele 3 confruntari directe din Premier League scorul a fost egal, insa in Cupa Ligii s-a impus Liverpool acasa cu 2-1, in luna octombrie.

Liverpool

Isi doreste o victorie in fata celor de la Tottenham, mai ales ca in acest mod s-ar reface mai rapid moralul jucatorilor, avand in vedere rezultatele slabe din ultima vreme. Liverpool a remizat de 3 ori si de doua ori a fost infranta, in precendetele 5 etape, motiv pentru care a coborat pe pozitia a 5 a. In continuare se va lupta pentru un loc ce duce in Champions League, deoarece nu mai poate spera la titlul din cauza diferentei de 13 puncte fata de liderul Chelsea. Jucatorii antrenorului Klopp au fost eliminati din celelalte competitii interne. In semifinala Cupei Ligii a suferit doua esecuri in fata celor de la Southampton. In etapa trecuta a pierdut cu 2-0 duelul cu Hull. Grujic, Lovren, Ings si Klavan vor lipsi pentru ca sunt accidentati.

Tottenham

Inainte de acest derby de pe Anfield, Tottenham a inregistrat 7 victorii si doua remize in Premier League. A castigat si in FA Cup, in fata celor de la Aston Villa si Wycombe. Cele doua remize s-au conturat in deplasarile cu Manchester City si Sunderland, iar weekend-ul trecut Tottenham s-a impus la limita cu 1-0 in partida cu Middlesbrough, multumita golului marcat din penalty pe final, de catre atacantul Kane. A fost de ajuns pentru a ramane pe locul secund in clasament, insa totusi se afla la 9 puncte in spatele liderului Chelsea. Pe de alta parte urmaritoarele Manchester City, Arsenal, dar si Liverpool sunt aproape. Asadar, jucatorii antrenorului Pochettino trebuie sa fie foarte atenti in disputa de sambata seara. Pe lista accidentatilor se regasesc: Rose, Lamela, Vertonghen si Trippier.

{{notification_msg}}