Derby în Premier League: Chelsea – Manchester United

Analiza meciuri

Chelsea – Manchester United

La sfarsitul etapei cu numarul 9 din Premier League vom avea un meci intre doua mari rivale, Chelsea si Manchester United. Chelsea este pe locul 5 in clasament, iar Manchester ocupa doar pozitia a 7 a si e la doua puncte distanta. Acum pe banca tehnica a celor de la United, este Jose Mourinho, antrenorul care a adus in vitrina lui Chelsea cele mai multe titluri din istoria clubului si ramane de vazut cum va fi primit pe Stamford Bridge. In sezonul trecut confruntarile directe din campionat, dintre aceste doua echipe s-au incheiat la egalitate.

Chelsea

Spera la o noua victorie, avand in vedere ca a castigat in ultimele doua etape fara sa primeasca gol, mai intai din deplasarea de la Hull cu 2-0, dupa care a invins-o pe Leicester cu 3-0 in weekend-ul trecut. Inainte de seria asta, a pierdut in doua partide, acasa cu Liverpool si in deplasare cu Arsenal. Antrenorul Conte probabil va face cateva modificari in primul 11, inaintea acestui derby cu Manchester United. Probabil Chelsea va juca 3-4-3, deoarece s-a aratat a fi o formula de success in precedentele doua victoria, insa acum va fi si mai puternica in atac, prin brazilianul Willian. In rest credem ca vor fi titulari Azpilicueta, Alonso si Moses. Van Ginkel si Zouma vor lipsi pentru ca sunt accidentati.

Manchester United

Am mentionat deja ca Manchester United e pe locul 7 in clasament inaintea acestui derby si e la doua puncte distanta de Chelsea. Rezultatele ultimilor 7 etape au dus-o pe aceasta pozitie, perioada in care a bifat doar o victorie. In runda precedenta a remizat in derby-ul cu Liverpool. A fost un meci foarte tacticizat si plictisitor. Mourinho si-a atins obiectivul de a nu pierde si probabil va folosi aceeasi tactica si acum. Putem vedea schimbari in primul 11, in care sa fie inclus Martial, iar Pogba sa joace mai ofensiv. In Europa League United a castigat de doua ori la rand dupa infrangerea cu Feyenoord, iar acum este aproape de a se califica in faza urmatoare. Doar Jones va absenta din cauza unei accidentari suferite cu ceva vreme in urma.

{{notification_msg}}