Derby în Premier League: Arsenal – Chelsea

Analiza meciuri

Arsenal – Chelsea

Ultimul meci de sambata, din etapa cu numarul 6, este unul din cele mai interesante pentru ca se intalnesc doua mari rivale pe Stadionul Emirates din Londra, Arsenal si Chelsea. Ambele au adunat pana acum 10 puncte, insa “tunarii” sunt pozitionati mai bine in clasament datorita golaverajului. Atat Arsenal, cat si Chelsea, sunt la 5 puncte distanta in spatele liderului Manchester City. In sezonul precedent Chelsea s-a impus in ambele intalniri din campionat, iar Arsenal a castigat la inceputul sezonului, in duelul din Supercupa.

Arsenal

In campionat, Arsenal a bifat ultima victorie in fata lui Chelsea, acum 5 sezoane in urma pe Stamford Bridge, iar inainte de asta avea o serie negativa in confruntarile directe, de 6 infrangeri si 3 remize. Arsenal are sansa sa puna capat acelor rezultate nefavorabile chiar sambata, avand in vedere ca a obtinut 3 victorii consecutive in Premier League, plus una in Cupa Ligii si o remiza importanta in prima partida din grupele Champions League, cu PSG. Jucatorii antrenorului Wenger si-au revenit rapid dupa infrangerea suferita acasa cu 4-3, in duelul cu Liverpool, dupa care a remizat fara goluri in deplasarea de la Leicester, apoi au castigat in fata lui Watford, Southampton si Hull. Satpamana trecuta Arsenal a castigat in Cupa Ligii cu 4-0, meciul cu Nottingham Forrest, avand o echipa formata din mai multe rezerve, iar acum jucatorii cei mai importanti sunt pregatiti sa o intalneasca pe Chelsea. Din cauza accidentarilor vor absenta: Jenkinson, Welbeck, Ramsey si Mertesacker.

Chelsea

Acest derby vine dupa primul esec suferit de Chelsea in etapa trecuta, cand Liverpool a castigat cu 2-1 pe Stamford Bridge. Inainte de asta a remizat 2-2 in deplasarea de la Swansea, iar antrenorul Conte a fost dezamagit, deoarece echipa sa a inceput foarte bine noul sezon, cu 3 victorii consecutive in campionat si o calificare in faza urmatoare a Cupei Ligii. Din aceste motive, antrenorul a folosit o echipa puternica in partida trecuta din Cupa Ligii, cand a intalnit-o pe Leicester, insa in atac au fost menajati unii jucatori. Putea sa fie eliminata, dar Chelsea a egalat pana la finalul timpului regulamentar, iar in reprizele de prelungiri a reusit sa marcheze de doua ori si scorul final a fost 4-2. Conte nu va putea conta pe Zouma si Terry, asadar ii vom vedea din nou pe Luiz si Cahill in teren.

{{notification_msg}}