Derby în Portugalia: SL Benfica – SC Braga

Analiza meciuri

SL Benfica – SC Braga

Derby-ul etapei in Portugalia va fi intre echipele care au jucat meciul de Supercupa. Atunci Benfica s-a impus in fata celor de la Braga cu 3-0. Dupa acea partida ambele echipe au inregistrat rezultate identice, 3 victorii si o remiza in campionat, iar in competitiile europene, o remiza pe teren propriu. Diferenta e ca Benfica evolueaza in Champions League, in timp ce Braga joaca in Europa League. Braga are un golaveraj mai bun si se afla pe pozitia secunda, iar Benfica e pe locul 3. In sezonul trecut Benfica a castigat ambele confruntari directe.

SL Benfica

Campioana Portugaliei nu a avut parte de un start grozav de sezon, insa un lucru bun e ca nu a fost invinsa pana acum. A castigat Supercupa printr-o victorie obtinuta in disputa cu Braga, iar in campionat are 3 victorii in deplasare si o remiza acasa cu Setubal. In primul meci din grupele Champions League, a terminat la egalitate cu Besiktas, dupa ce a condus din minutul 12 si a primit gol in finalul meciului. Nu va fi usor sa recupereze punctele pierdute, dar acum trebuie sa se concentreze pentru acest meci dificil cu Braga, avand in vedere ca nu are voie sa faca pasi gresiti pe propriul teren. In etapa precedenta a avut un avantaj de doua goluri si multe emotii pe final, deoarece duelul s-a terminat 2-1. Atunci doi fundasi au reusit sa marcheze, L.Lopez si Semedo. Cei trei atacanti Mitroglou, Jones si Jimenez, acuza unele accidentari si probabil il vom vedea in teren pe tanarul Guedes. Antrenorul Vitorio trebuie sa se gandeasca la solutii pentru ca vor mai lipsi, Samaris si Rafa Silva.

SC Braga

Este multumita de felul in care a evoluat pana acum. A pierdut doar in Supercupa la inceputul sezonului, dupa care a triumfat in 3 partide din campionat si a terminat o data la egalitate acasa, cu Rio Ave. S-a impus in deplasarile de la Guimaraes si Estoril, iar in ultima etapa a castigat cu 3-0, duelul cu Boavista. Nu a reusit acelasi lucru in prima confruntare din grupele Europa League, remizand acasa 1-1 cu Gent. Antrenorul Peseiro nu a facut in acel meci multe schimbari in primul 11, in afara de Matheus care a intrat in locul lui Marafona, iar Bakic si Tiba au devenit si ei titulari. Ne asteptam sa revina Vuckovic in echipa de start, tinand cont ca Braga o va intalni pe campioana Portugaliei.

{{notification_msg}}