Derby în Portugalia: SL Benfica – FC Porto

Analiza meciuri

SL Benfica – FC Porto

Sambata seara vom avea un meci grozav in prima liga portugheza, pentru ca se vor intalni doua mari rivale in etapa cu numarul 27, care se afla in fruntea clasamentului. Liderul Benfica are cu 1 punct mai mult decat Porto, cu 8 etape inainte de final si daca va castiga acest derby, va fi mult mai aproape de un nou titlu de campioana. Intalnirea din tur s-a incheiat la egalitate, 1-1.

SL Benfica

In sezonul trecut a fost infranta de doua ori de Porto, asa ca acum Benfica va face tot posibilul sa-si ia revansa. Acum va avea sprijinul fanilor pe stadionul Luz, unde a bifat 11 victorii si o remiza. Pe de alta parte, in deplasare evolueaza mai modest, dupa cum s-a vazut si atunci cand a fost eliminata din Champions League. In prima mansa a castigat cu 1-0 in fata celor de la Borussia Dortmund, iar in retur a fost infranta surprinzator cu 4-0. Apoi a remizat fara goluri in campionat cu Ferreira. Trebuie sa fie foarte atenta in partida de sambata, pentru ca daca va fi invinsa, va pierde si pozitia de lider. Grimaldo si Lopez vor absenta pentru ca sunt accidentati, iar pe Fejs si Lindelof nu se stie daca ii vom vedea in teren, fiindca nu s-au recuperate complet.

FC Porto

In etapa trecuta a terminat la egalitate acasa cu Vitoria Setubal. Asadar, a ratat o sansa mare de a trece in fata celor de la Benfica. Din acest motiv jucatorii lui Porto vor juca sub presiune, pe langa faptul ca echipa gazda va fi incurajata de un numar mare de fani. Trebuie sa precizam ca nu a pierdut in ultimele 4 confruntari directe cu marea rivala Benfica. Porto este intr-o usoara scadere de forma, dupa ce a fost eliminata din Champions League, de catre Juventus Torino. Antrenorul Santo este nevoit sa faca ceva pentru a le ridica moralul jucatorilor sai. Cu siguranta vom vedea in teren din primul minut cea mai puternica echipa de start, pentru ca Santo are toti jucatorii la dispozitie.

{{notification_msg}}