Derby in Lisabona: Sporting - Benfica

Analiza meciuri

Sporting Lisabona - Benfica Lisabona

Marele derby al orasului Lisabona se va disputa sambata seara si e foarte important pentru ambele echipe, chiar daca nu vor reusi sa castige titlul de campioana care pare deja acontat de FC Porto cu un avans de 5 puncte. Cele doua echipe se afla la egalitate de puncte pe locurile 2 si 3 si se vor lupta pentru locul 2 care duce in Champions League. Meciul tur s-a incheiat nedecis 1-1.

Sporting

Sporting si-a luat gandul de la titlu in acest sezon dar se pot consola cu faptul ca au castigat Cupa Ligii si vor juca si finala cupei. In Europa League au avut un parcurs bun in acest sezon ajungand pana in faza sferturilor, unde au fost eliminati de finalista Atletico Madrid. Au avut o semifinala de cupa dramatica impotriva celor de la FC Porto dar au reusit sa se califice la loviturile de departajare. In aceasta partida nu vor juca Podence si Cesar iar Mathieu si Carvalho sunt incerti.

Benfica

Pentru Benfica acest meci poate fi decisiv in salvarea sezonului pentru ca au ratat toate obiectivele propuse iar pierderea locului 2 poate fi un dezastru pentru club. Dupa ce sezonul trecut au castigat titlul si campionatul in acest sezon au avut o forma slaba, in Champions League au pierdut toate cele 6 partide din faza grupelor. Acum 3 etape au avut o sansa mare la titlu cand au primit vizita celor de la FC Porto, cu o victorie ar fi trecut pe prima pozitie dar au pierdut cu 1-0 si au ratat sansa la titlu. Odata cu revenirea lui Jardel si Fejs au la dispozitie tot lotul.

{{notification_msg}}