Derby în La Liga: FC Sevilla – Valencia

Analiza meciuri

FC Sevilla – Valencia

Este un derby al etapei, cu toate ca Valencia e departe de forma pe care a aratat-o acum cativa ani si are cu doua puncte mai mult fata de zona retrogradabila. Sevilla se afla pe locul 3, in spatele Barcelonei. In Champions League, este aproape sa se califice in saisprezecimi, cu toate ca a pierdut ultimul duel si a fost a doua infrangere suferita acasa in acest sezon, dupa cea cu Barcelona. Valencia vine dupa 4 meciuri fara victorie. In confruntarile directe din sezonul trecut, s-a impus la limita echipa care a gazduit partida.

FC Sevilla

Ocupa pozitia a 3 a in La Liga, iar in Champions League avea nevoie de un punct din disputa cu Juventus, insa a pierdut cu 3-1. A deschis scorul prin Pareja, insa dupa eliminarea lui Vasquez, oaspetii au reusit sa intoarca soarta partidei. Este obligata ca in ultimul meci din deplasare cu Lyon, sa obtina un rezultat pozitiv, pentru a se califica mai departe. Sevilla a pierdut de doua ori acasa in acest sezon. Intre infrangerile cu Barcelona si Juventus, a castigat duelul cu Deportivo La Coruna, dupa ce a fost condusa cu 2-0. Antrenorul Sampaoli are la dispozitie multi jucatori de calitate, cu care va incerca sa obtina o noua victorie in confruntarea de sambata. Va reveni pe tren Mariano, insa vor lipsi Tremoulinas si Nasri.

Valencia

A avut parte si de cateva evolutii bune cand a bifat doua victorii, apoi a pierdut cu Atletico si a mai obtinut o victorie, pana la aceasta serie de rezultate slabe. Totul a inceput de la acel meci cu Barcelona in care a condus cu 2-1, dar nu a reusit sa pastreze avantajul. A remizat cu Deportivo si a fost infranta de Celta Vigo. In ultima etapa a terminat la egalitate cu Granada, o echipa aflata in zona retrogradabila. Sosirea noului antrenor Prandeli, inca nu a dat rezultate. Valencia nu intampina probleme de lot, fiindca are la dispozitie aproape toti jucatorii, insa nu reuseste sa castige. Probabil ca se va apara in duelul cu Sevilla si va incerca sa dea lovitura pe contraatac.

{{notification_msg}}