Derby în La Liga: FC Sevilla – Athletic Bilbao

Analiza meciuri

FC Sevilla – Athletic Bilbao

Este un derby, deoarece aceste doua echipe sunt prezente mai mereu in fruntea clasamentului din La Liga, dar si in cupele europene. Athletic Bilbao a fost eliminata recent din Europa League, iar Sevilla s-a calificat in optimile Champions League. In campionat tot Sevilla este echipa mai bine clasata, deoarece se afla pe locul 3, sperand in continuare la titlul, iar Athletic se va lupta pentru un loc ce duce in Europa League. Ambele echipe au primit acelasi numarul de goluri, insa Sevilla are cu 14 puncte mai mult. In confruntarea directa din tur, bascii s-au impus cu 3-1 pe teren propriu.

FC Sevilla

Spera in continuare la primul loc, insa este foarte greu cand ii are adversari pe cei de la Real Madrid si Barcelona. A fost o zi lider, insa catalanii si madrilenii au jucat in urmatoarea zi si au obtinut cele 3 puncte. Sevilla evolueaza grozav in Champions League, dupa cum s-a vazut si in precedenta partida din aceasta competitie, in care a invins-o in prima mansa pe Leicester cu 2-1, insa o asteapta un meci greu in Anglia. In etapa trecuta din campioant, a castigat duelul cu Betis, dupa ce a reusit sa intoarca scorul in repriza secunda. N’Zonzi, Sarabia si Parejo vor lipsi din cauza cartonaselor galbene acumulate. Ne asteptam sa-i vedem titulari pe Carrico, Correa si Mariana.

Athletic Bilbao

Saptamana trecuta a fost eliminata surprinzator din Europa League, de catre cipriotii de la Apoel Nicosia. In prima mansa a castigat cu 3-2 acasa, iar in partida retur a suferit un esec cu 2-0. Tot cu acelasi scor a pierdut si in campionat, in deplasarea din Valencia si a confirmat inca o data ca este o echipa care evolueaza mult mai bine pe teren propriu. Nu se stie daca antrenorul va putea conta pe serviciile lui Balenziaga si Laporte, iar Aduriz si Marcos nu vor juca.

{{notification_msg}}