Derby în La Liga: Atletico Madrid – Real Madrid

Analiza meciuri

Atletico Madrid – Real Madrid

Continuarea campionatului din La Liga, ne aduce un duel intre doua echipe din Madrid, cu o rivalitate mare. In ultimii ani Atletico s-a luptat cu Real si cu Barcelona pentru titlul de campioana, insa in acest sezon nu se descurca la fel de bine, deoarece a suferit deja doua infrangeri. Pe de alta parte Real Madrid este neinvinsa, insa nu straluceste, fiindca a remizat de 3 ori pana acum, insa totusi este liderul din La Liga. Are un avantaj de 6 puncte fata de Atletico, care il poate mari, daca va castiga derby-ul de sambata seara. Trebuie sa precizam ca aceasta misiune a fost imposibila in precedentele sezoane, in campionat, dar in Champions League Real a reusit sa se impuna in doua finale.

Atletico Madrid

Nu are un moral foarte bun inaintea acestui derby, deoarece in etapa trecuta a suferit cea de-a doua infrangere. De mult timp nu a mai pierdut Atletico doua meciuri la rand. Nu a reusit sa marcheze nici macar un gol in acele doua partide cu Sevilla si cu Real Sociedad. Esecul din deplasare cu Sevilla poate fi uitat, dar nu si cel de pe stadionul lui Real Sociedad. Atunci gazdele au castigat cu 2-0, dupa doua goluri marcate din lovituri de la 11 metri. A intampinat dificultati si in Champions League cu Rostov, iar in La Liga si Malaga a reusit sa inscrie de doua ori in poarta celor de la Atletico. Nu se stie daca il vom vedea in teren pe atacantul Griezmann.

Real Madrid

Se afla pe primul loc in clasament, inaintea acestui duel si poate fi multumita de cum au decurs lucrurile in acest sezon, cu toate ca a terminat de 3 ori la egalitate. A inregistrat doua remize in Champions League, dar calificarea in faza urmatoare e foarte aproape si trebuie sa se concentreze in acest moment asupra campionatului. Barcelona este la doua puncte in spate si poate sa o excluda pe Atletico Madrid din lupta pentru titlu, bineinteles daca o va invinge. Chiar si o remiza ar fi buna, deoarece in acest fel isi va continua serie de 23 de meciuri in La Liga, fara esec. Problema e ca Atletico a reusit sa o impiedice de mai multe ori in confruntarile din campionat. In etapa trecuta Real Madrid a invins-o cu 3-0 pe Leganes. Casemiro, T. Kroos si Morata vor lipsi, pentru ca sunt accidentati, insa o veste buna pentru antrenorul Zidane este revenirea lui Modric si Ramos. Este posibil sa-i vedem in teren pe Benzema si Pepe.

{{notification_msg}}