Derby în La Liga: Athletic Bilbao – Atletico Madrid

Analiza meciuri

Athletic Bilbao – Atletico Madrid

Ne-am fi asteptat sa vedem aceste echipe mai sus in clasament, insa nu au stralucit cum o faceau in alte sezoane. Athletic Bilbao este pe locul 7, o pozitie care nu duce in nici o competitie europeana. Atletico se lupta in topul clasamentului si in prezent este a 4 a, la 9 puncte distanta de liderul Real Madrid, care a castigat in aceasta etapa. Dupa scurta pauza de iarna, echipa din Bilbao a remizat de doua ori in campionat si a fost eliminata din Cupa Regelui Spaniei, de catre Barcelona. Tot in aceasta perioada, cei de la Atletico Madrid au bifat doua victorii in La Liga si in Cupa s-au calificat in faza urmatoare, trecand in runda precedenta de Las Palmas. Ambele confruntari directe din sezonul trecut au fost castigate de madrileni.

Atheltic Bilbao

Inceputul acestui an calendaristic nu a fost foarte bun pentru Athletic. Putem spune ca eliminarea din Cupa nu este un esec, deoarece adversara a fost FC Barcelona. In prima mansa a reusit sa castige cu 2-1, iar in duelul din retur a pierdut cu 3-1. In precedentele doua partide din campionat a remizat cu echipe modeste precum Leganes si Alaves. Ambele meciuri s-au incheiat fara gol marcat, asadar putem spune ca are probleme in ofensiva. Antrenorul Valverde este nevoit sa gaseasca solutii in atac, fiindca Benat si golgheterul Aduriz vor absenta din cauza ca sunt suspendati. Probabil ii vom vedea in primul 11 pe Susaeta la mijloc si pe Williams in flancul ofensiv.

Atletico Madrid

A pierdut multe puncte in acest sezon cand nu se astepta si acum spera la locul 3, daca nu mai poate intra in lupta pentru titlu. Inainte de pauza de iarna, Atletico a remizat cu Espanyol si a fost infranta de Villarreal, dar atunci au facut pasi gresiti si adversarele Real si Barcelona. In ultimele partide a inceput sa evolueze mult mai bine, insa a jucat cu echipe destul de modeste. Atletico le-a invins in precedentele doua etape pe Betis si Eibar. S-a calificat in semifinalele Cupei Regelui Spaniei, dupa ce a eliminat-o cu greu pe Las Palmas. Antrenorul Simeone va trimite in teren o echipa de start puternica, pentru a obtine cele 3 puncte, insa va absenta portarul Cloud.

{{notification_msg}}