Derby în Grecia: Panathinaikos – AEK Atena

Analiza meciuri

Panathinaikos – AEK Atena

Avand in vedere oferta slaba de meciuri care se vor juca luni, am ales sa analizam un duel din prima liga din Grecia, intre doua echipe ce se lupta in play-off pentru un loc de Champions League. Dupa ce s-a incheiat sezonul, in care Olympiacos a aratat din nou ca domina fotbalul din Grecia, echipele dintre locurile 2-5, joaca un play-off pentru a se decide cine va ajunge in meciurile de calificare in Champions League. Dupa 5 etape in play-off, AEK Atena este liderul cu 5 puncte, iar pe pozitiile de mai jos se afla PAOK si Panathinaikos cu cate 4 puncte. Trebuie sa precizam ca AEK si Panathinaikos au inceput cu un avantaj de doua puncte fata de cei de la PAOK si Panionis. Aceste doua rivale, se vor intalni in runda a 3 a din play-off pe stadionul celor de la Panathinaikos, unde in duelul din campionat scorul a fost 0-0, iar in celalalt meci AEK a castigat acasa cu 1-0.

Panathinaikos

Acesta din urma trebuie sa fie o motivatie in plus pentru jucatorii lui Panathinaikos sa castige partida, mai ales ca vor face un pas important spre calificarea in Champions League. Se afla in spatele liderului AEK, la doar 1 punct si o victorie acum ar insemna foarte mult. In acelasi timp va fi si primul triumf in play-off, pentru ca in primele doua confruntari a remizat 1-1 in deplasarea de la Panionios si acasa cu PAOK. Din aceste motive ne asteptam ca tanarul si ambitiosul antrenor italian Stramaccioni sa aleaga o tactica mai ofensiva inca din primul minut. Vor lipsi din acest derby jucatorii: Petric, Sanchez, Thelander si Essien.

AEK Atena

A revenit in forta dupa ce sezonul trecut a evoluat in liga secunda. A terminat acest campionat pe locul 3, la egalitate de puncte cu Panathinaikos si ambele au inceput play-off-ul cu un avantaj de doua puncte fata de celelalte echipe. Chiar daca a pierdut in primul meci din play-off cu 2-1 pe terenul lui PAOK, a castigat urmatorul meci cu 1-0 acasa cu Panionios. Intre aceste doua meciuri a triumfat in finala Cupei Greciei, cu scorul de 2-1, in fata campioanei Olympiacos. In mare parte, meritul acestei performante este al antrenorului Manolos, care a venit pe banca tehnica, acum aproximativ o luna. Toate acestea ne arata ca AEK va incepe duelul cu Panathinaikos in mare forta. Tehnicianul Manolos nu ii va avea la dispozitie in partida de luni, pe urmatorii jucatori: Barbosa, Zuculini si Brecevic.

{{notification_msg}}