Derby în Franţa: Olympique Lyon – AS Monaco

Analiza meciuri

Olympique Lyon – AS Monaco

Sambata se vor juca toate meciurile din penultima etapa din campionatul francez Ligue 1 si cu siguranta cel mai interesant meci va fi cel dintre echipa de pe pozitia secunda, Lyon si ocupanta locului 3, Monaco, care in prezent sunt la egalitate de puncte. Titlul este castigat de PSG cu multe etape inainte de final, iar aceste doua echipe lupta pentru un loc ce duce direct in grupele Champions League. In ultimele doua intalniri directe, jucate in Monaco, rezultatul a fost egal, iar in sezonul trecut Lyon a castigat acasa si Monaco a invins in Cupa Ligii dupa loviturile de la 11 metri tot pe stadionul Gerland.

Olympique Lyon

Ceea ce ii face pe fani mai optimisiti, este faptul ca Lyon trece printr-o serie grozava in campionat, cu 7 victorii si doua remize, ce a facut sa se lupte pentru un loc de Champions League. In ultimele doua etape, jucatorii antrenorului Genesio, au castigat duelul din deplasare cu Toulouse sic el de acasa cu Ajaccio, ceea ce ne arata ca sunt intr-o forma foarte buna inaintea acestui derby cu Monaco, in care vor incerca sa invinga si sa ramana pe locul 2 in clasament. Trebuie sa amintim ca Lyon a triumfat in meciul cu campioana Frantei, PSG si ca in ultimele 8 meciuri a inscris cel putin un gol in fiecare partida, asadar antrenorul Genesio nu va trebui sa faca modificari in primul 11. Vor absenta mijlocasii Fofan si Malbranque.

AS Monaco

A avut o evolutie variabila in ultima parte a sezonului, dar multumita avantajului de puncte pe care l-a avut, tot se afla in lupta pentru o pozitie ce duce in Champions League. Monaco a pierdut recent doua meciuri, acasa cu Bordeaux si in deplasare la Lille, insa si-a revenit si a castigat cu Marseille si Guingamp, dupa care a remizat cu Rennes. Mai are nevoie doar de doua puncte pentru a-si asigura un loc de Champions League, in cazul in care urmaritoarea castiga duelurile ramase pana la final. Cu siguranta, AS Monaco isi doreste victoria pentru a fi din nou pe locul 2. Din pacate pentru antrenorul Jardim, acesta nu va putea conta in derby-ul cu Lyon pe o serie de jucatori care sunt accidentati, printre care se numara: Vagner Love, Coentrao, Traore, Pasalic, Toure, Carrilo si Toulalan.

{{notification_msg}}